16o

Ще один проєкт соціального підприємництва в Калуші!

  • 2023.12.15 15:11
    • Громада
    • Трансляції
    • Відео
  • 318

У Калуській громаді стартував черговий проєкт соціального підприємництва.

   Як повідомив директор БФ «Карітас» парафії Святого Андрія Первозванного УГКЦ м. Калуш» о. Микола Крушец, за сприяння БФ «Платформа соціальних змін» вдалося закупити нове хлібопекарське обладнання. Його надали в оренду і встановили у пекарні «Колосок», що на вул. Чорновола (в районі «Саліни»). Відтак, внаслідок реалізації продукції щомісяця по 10 тис. грн буде спрямовуватися на благодійність: допомагатимуть людям з інвалідністю та соціально незахищеним верствам населення. Радо відгукнулась на запрошення до участі у соціальному проєкті підприємиця і волонтерка Галина Гудзовата. У своєму бізнесі вона робить акцент на доброчинності й екологічності: пекарня виготовляє «здорове харчування», з крамниці вилучено торгівлю алкогольними і тютюновими виробами, на території запроваджено роздільне сортування сміття.

   Нагадаємо принагідно, що це вже другий проєкт соціального підприємництва, реалізований БО «Карітас» парафії Святого Андрія Первозванного УГКЦ у Калуші за сприяння благодійного фонду «Платформа соціальних змін».

   З вересня у ПК «Мінерал» функціонує соціальна піцерія і молодіжний християнський простір. Там упродовж трьох місяців відбулось чимало різноманітних зустрічей, семінарів, тренінгів для дітей, молоді, пенсіонерів, людей з особливими потребами. Парафіяльний Карітас св. Андрія Первозваного УГКЦ м. Калуш 

Інші новини