22o

Калуський міський голова Андрій Найда, спільно з головами територіальних громад Прикарпаття, взяв участь у загальних зборах регіонального відділення Асоціації міст України

  • 2024.01.12 10:46
    • Актуально
    • Громада
  • 170

 Головна тема зустрічі, яка відбулася 11 січня, – підтримка військовослужбовців.

   Адже тільки спільними зусиллями можна здобути Перемогу. Надійний тил – незламний фронт. 62 громади Прикарпаття – це величезна тилова підтримка військовослужбовцям на фронті. І навіть попри всі виклики, з якими довелось зіткнутися торік (зокрема, вилучення військового ПДФО), необхідно напрацьовувати всі подальші механізми дієвої та якісної допомоги воїнам, аби вчасно та влучно закривати їхні запити. Голови громад поділилися досвідом щодо закупівлі дронів, автомобілів, надання матеріальної допомоги військовим і реабілітації воїнів, підтримки внутрішньо переміщених осіб. Обговорювали всі можливі шляхи посилення допомоги фронту.

   Варто зазначити, що в умовах воєнного стану надважливими є законодавчі ініціативи, які дозволяють муніципалітетам на належному рівні допомагати військовим, а разом з тим підтримувати і життєдіяльність громад. Власне, про роботу Асоціації щодо законодавчих ініціатив розповів виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан. У Калуській територіальній громаді діють програми підтримки наших воїнів, родин військовослужбовців та полеглих Героїв. «І така допомога триватиме. Вона була нашим пріоритетом у 2023-му, й надалі залишається пріоритетною справою. Ми мусимо виграти цю війну. Іншого шляху просто немає. А зробити це можна лише разом!» - вкотре наголосив Андрій Найда.

Інші новини