26o

Відбулося засідання координаційної ради з питань фізичної культури і спорту виконавчого комітету Калуської міської ради

  • 2024.01.19 16:44
    • Громада
    • Спорт
  • 142

 19 січня відбулося засідання координаційної ради з питань фізичної культури і спорту виконавчого комітету Калуської міської ради під головуванням заступниці міського голови Надії Гуш за участю секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.

   Надія Богданівна подякувала управлінню сім’ї, молоді, фізкультури та спорту, членам ради за пророблену роботу у 2023 році. Зокрема зазначила, що рік був результативним та плідним як на реформування галузі, так і на перемоги на різних рівнях. Також зазначила, що спортивні заходи фінансуються як коштом місцевого бюджету, так і обласного. Та важливою є і міжнародна підтримка.

   Повідомила, що наразі Калуська громада бере участь в проєкті разом з містом-побратимом Сеїні. Він передбачає встановлення тенісних кортів, майданчиків та оновлення спортивних залів. Важливе місце в проєкті відведено проведенню заходів: змагань, обміну досвідом тощо. Надія Гуш підкреслила важливість долучення представників галузі до допомоги ЗСУ та подякувала за особистий внесок кожного в Перемогу України.

   Заступник голови координаційної ради, начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту міської ради Михайло Клим відзвітував про діяльність ради за попередній рік.

  «Ми зуміли адаптуватися, зреалізувати ту роботу, яка перед нами стояла. Це стосується досягнень спортивних результатів вихованцями і тренерами, як фахівцями галузі спорту на рівні чемпіонатів області, України, міжнародному. У 2023 році відбулися зміни у спортивній галузі. Сподіваюся, що це нам піде на користь і працюватимемо ще краще як одна єдина сім’я. Сьогодні в нас одна велика об’єднана спортивна школа міської ради, яка культивує 15 видів спорту» - повідомив Михайло Васильович. Відзначив, що позитивним є те, що в спортивну школу у 2023 влилися громадські організації з різних видів спорту.

   «На сьогоднішній день ми маємо 23 спортсмена з Калуської громади, які є членами збірних команд України з різних видів спорту. Маємо результати і в ігрових видах спорту, які й надалі розвиватимемо. Настільний теніс та бадмінтон – теж в перспективі. Галузь фізкультури та спорту у 2023 році освоїла 16,6 млн грн: це комунальні послуги, заробітна плата, програми підтримки спорту вищих досягнень і підтримки громадських спортивних організацій. Стипендія міського голови – важливий стимул. Майже всі стипендіати є в списку кандидатів на визначення кращих спортсменів у 2023 році», - зазначив Михайло Клим.

   ✅Також Михайло Васильович відзначив важливість відкриття спортивних класів у Калуському ліцеї №6, в яких навчається 44 учні. У вихованців вже є певні досягнення та результати інтенсивних тренувань.

   ❗Члени координаційної ради обговорили та затвердили подані кандидатури у різних номінаціях на отримання стипендії міського голови у 2024 році. Затвердили календарний план спортивно-масових заходів на 2024 рік. Обговорили кандидатури до нового складу членів координаційної ради та схвалили її план роботи на 2024 рік. 

Інші новини