11o

Калуська громада у центрі уваги. Відбувся візит керівників Івано-Франківської ОВА.

  • 2024.02.29 09:23
    • Актуально
    • Громада
  • 94

   Учора, 29 лютого, із робочим візитом у Калуській громаді перебували голова ОДА Світлана Онищук, її заступниця Людмила Сірко, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Кімакович, начальник управління з питань ветеранської політики Івано-Франківської обласної військової адміністрації Роман Приймич.

   Делегація відвідала Калуську спеціальну школу Івано-Франківської обласної ради, заклад дошкільної освіти «Росинка», Вище професійне училище №7, консультативний пункт «Ветеранський простір», ГО «Чисті серця Калуш». У спецшколі навчаються 98 дітей з усієї області. Із них 77 тут і проживають, є і ВПО. У школі необхідно замінити дах. Заклад фінансується коштом обласного бюджету. Світлана Онищук зазначила, що постарається вирішити проблему з покрівлею, щоб перебування там було комфортним. У ЗДО «Росинка» зустрілися з керівниками усіх дошкільних закладів громади.

   Гості зробили приємні подарунки для малечі – передали розвиткові бокси від «ЮНІСЕФ». Вихованці «Росинки» підготували для своїх гостей коротенькі виступи, від яких кожен із присутніх посміхнувся. ВПУ №7 відбулася об’єднана зустріч із представниками закладу та роботодавцями. Спільно оглянули виробничі лінії, STEAM-лабораторію та обговорили важливість робітничих професій, навики яких опановують тут здобувачі освіти. Спілкувалися про важливість роботи на підтримку наших Захисників. — Ми повинні показати, що ми справді тилове місто. Ми готов приймати ВПО, релокований бізнес, і, звичайно, допомагаємо Захисникам. Не тільки тим, які воюють, але і тим, які демобілізувалися, родинам Героїв, — підкреслив Калуський міський голова Андрій Найда. У «Ветеранському просторі» мова йшла про найважливіше – підтримку ЗСУ, родин військовослужбовців та полеглих Героїв.

   Світлана Онищук відповідала на запитання ветеранів АТО/ООС, російсько-української війни. Вона також поінформувала, що на Прикарпатті продовжує діяти унікальна програма «Турбота про родину Героя». Програма передбачає оздоровлення рідних Захисників не лише в області, але й за кордоном. Голова ОВА відзначила, що Калуська громада є прикладом роботи з ветеранами. Відвідали і хаб «Чисті серця Калуш» — надпотужну волонтерську спільноту. Тут зуміли знайти немало благодійних організацій, які допомагають ВПО, людям у складних життєвих обставинах, ветеранам і військовослужбовцям.

Інші новини