10o

Сьогодні Калуська громада попрощалася з Героєм Михайлом ТУРЧАКОМ, який загинув за Україну 22 січня

  • 2024.01.26 17:50
    • Актуально
    • Житлово - комунальне господарство
    • Герої не вмирають
  • 147

 Михайло народився в Калуші 20 вересня 1978 року.

   Навчався в школі №7, пізніше – у вищому професійному училищі, де здобув спеціальність будівельника. Друзі згадують Михайла як Людину, яка завжди готова прийти на допомогу. Веселий, товариський, душа компанії. Активно займався спортом, ходив в гори. Коли прийшов час, два роки гідно та з честю ніс службу в ЗСУ. Усе своє життя жив по совісті, працював будівельником як в Україні, так і за кордоном.

  Одружився і разом з дружиною в злагоді та любові народили й виховували двох синів. Мав активну життєву позицію. Тому, коли допомога була потрібна рідній країні – не вагався, а став на захист. Був учасником революції Гідності. Відстоював кордони рідної землі, беручи участь в АТО/ООС. На третій день після повномасштабного вторгнення повернувся з Нідерландів та добровольцем пішов на фронт. Служив старшим сапером інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу Калуської тероборони. Був відданим солдатом!

  За сумлінне виконання бойових обов’язків, за мужність та відвагу нагороджений відзнаками "За бойову звитягу", «За оборону рідної держави», грамотами та подяками. На жаль, у великий День Соборності України, 22 січня, сержант Михайло Турчак загинув під час виконання бойового завдання у Запорізькій області. Україна втратила справжнього патріота.

  Його подвиг буде гідним прикладом для наступного покоління.

   Вічна пам'ять та слава Герою Михайлові Турчаку!

Інші новини