20o

57-а сесія Калуської міської ради. Основне. ВІДЕО

  • 2023.12.14 15:31
    • Актуально
    • Громада
    • Сесії міської ради
    • Відео
  • 494

 14 грудня відбулося пленарне засідання 57-ї сесії Калуської міської ради.

   Медаллю «Лицар бойового чину» нагороджено 19 наших калушан: Любомира Андріїва, Інну Білоус, Василя Булавинця, Ярослава Кінаша, Володимира Климентія, Олександра Коваля, Володимира Костяка, Івана Ляховича, Федора Мороза, Ігоря Насалика, Руслану Овсеєнко, Віктора Павліва, Володимира Павліва, Олега Руска, Данила Семчишина, Олександра Соколовського, Володимира Тимківа, Юрія Тимківа, Оксану Гук, яка свою нагороду передала своїй матері Галині Петрівні. Медаллю «За оборону рідної держави» нагороджений Михайло Перегінець.

  Подяку міського голови отримала начальниця міськрайонного відділу ДРАЦС Ірина Очкур за успіше впровадження проєкту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу», який працює у місті уже 5 років.

   Громада розглядає можливість придбання у лізинг техніку для розчищення доріг у селах. Наявна у КП «Калушавтодор» техніка заледве покриває потреби міста. Приватна техніка, яка є у селах, на час снігопадів часто залучена до робіт на трасах загальнодержавного значення.

  Депутати заслухали і взяли до відома звіт директора КП «Калуська енергетична компанія» Петра Шевчука про фінансово-господарську діяльність підприємства за 2023 рік.

  На 350 тисяч гривень збільшили обсяг фінансування Програми профілактики злочинності, співробітництва із силовими структурами та громадськими формуваннями на 2023-2025 роки. Кошти спрямують на потреби військовослужбовців. На 2,6 млн. гривень збільшили обсяги фінансування Програми профілактики злочинності, співробітництва із силовими структурами та громадськими формуваннями на 2024 рік.

  Депутати також схвалили Політику розвитку малого та середнього бізнесу на 2024-2030 роки. Калуська громада — одна із перших в Україні, де розроблено такий документ. У громаді застосовуватимуть такі інструменти підтримки малого і середнього бізнесу:

- Розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури, водопостачання та водовідведення, створення індустріальних парків.

- Використання механізмів двостороннього діалогу з громадськістю та представниками МСП.

- Участь в регіональних та загальнодержавних програмах розвитку МСП із метою отримання фінансової та консультативної підтримки.

- Адвокація прийняття змін до регіональних та загальнодержавних програм розвитку МСП задля врахування потреб та можливостей розвитку МСП громади через залучення громадських об'єднань, спілок, агенцій регіонального розвитку, депутатів Калуської районної ради, Івано-Франківської обласної ради, Верховної Ради України, участь у громадських радах при регіональних та центральних органах влади, враховуючи індустріальну специфіку громади.

- Участь у міжнародних грантових та розвиткових програмах, які фокусуються на розвитку МСП в сільських регіонах шляхом призначення посадових осіб міської ради, відповідальних за ведення грантової діяльності.

- Розвиток освітніх послуг спрямованих на розвиток підприємницьких навичок та фінансової грамотності.

- Пряма підтримка інноваційних проєктів через створення спеціальних фінансово-кредитних установ або фондів, платформ, які фокусуються на розвитку промислових регіонів.

- Запровадження системи моніторингу, оцінки результатів та звітності впровадження Стратегії розвитку громади. Наша мета – за сім років стати індустріальною столицею заходу України.

Інші новини