30o

16 закладів освіти Калуської громади стали учасниками проєкту "Успішна школа через ефективне самоврядування"

  • 2023.11.25 13:17
    • Громада
    • Освіта
  • 302

 25 листопада в Калуській громаді стартував проєкт "Успішна школа через ефективне самоврядування".

   Проєкт має на меті допомогти закладам освіти у визначенні власного фокусу розвитку в напрямку учнівського самоврядування, налагодженні співпраці з представниками органів учнівського самоврядування, зміцненні дружніх стосунків всередині шкіл та налагодженні співпраці з іншими навчальними закладами для обміну досвідом.

  Креативні тренінги, сучасний підхід, менторинг, залучення молоді до прийняття рішень, захист прав та свобод школярів, реалізація інтересів учнів та підтримка їхніх здібностей – це все про проєкт “Успішна школа через ефективне самоврядування”.

   Взяти участь у проєкті виявили бажання 16 команд загальноосвітніх навчальних закладів Калуської громади.

  «Не бійтеся брати відповідальність на себе, ставайте лідерами у своїй шкільній громаді, в учнівському самоврядуванні, відтак – обов’язково будете справжніми лідерами і в подальшому, дорослому житті» - звернувся до учнівської молоді сьогодні, під час старту програми Калуський міський голова Андрій Найда.

  Привітали присутніх і побажали їм плідного навчання також депутатка Калуської міської ради Оксана Савчук, начальниця управління освіти Ірина Люклян.

   Першим у рамках даного проєкту став тренінг на тему «Що таке шкільне самоврядування?» Тренери проєкту, представники МГО «Інститут суспільних ініціатив» докладно обговорили з присутніми проблематику, методику, принципи роботи, структуру та можливі моделі учнівського самоврядування.

   «Програмою передбачено три тренінги, між якими будуть менторські зустрічі. Кожне самоврядування визначить свої сильні і слабкі сторони й надасть організаторам відповідні запити, над якими працюватимуть до закінчення навчального року. Проєкт триватиме до серпня 2024 року» - повідомила тренерка Людмила Сакович.

  Проєкт "Успішна школа через ефективне шкільне самоврядування" реалізовується в рамках програми “Мріємо та діємо”, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Інші новини