16o

Калуська громада є перспективною для працевлаштування

  • 2024.01.24 16:46
    • Громада
  • 140

Немає опису світлини. 

Про це повідомляють і у Калуській філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

  Релоковані підприємства, які розмістили свої потужності тут, потребують спеціалістів. У разі відсутності осіб із зазначеною спеціалізацією, для цього є державна програма «Ваучер» - перенавчання. Скористатися нею може особа віком старше 45 років та страховим стажем не менше 15 років та за наявності професійно-технічної або вищої освіти.

  Вибір професій за якими можна навчатися великий, серед найпоширеніших: верстатник деревообробних верстатів, водій навантажувача, електрогазозварник, столяр будівельний, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, оператор котельні, монтажник гіпсокартонних конструкцій та ін. У 2023 році по Калуській філії Івано-Франківського ОЦЗ видано 171 ваучер, з них у м. Калуш даною послугою скористалось 66 осіб. Можливістю для розвитку власного бізнесу є мікрогранти. Всього по Філії протягом 2023 року 97 роботодавців отримали позитивне рішення на створення та розвиток власного бізнесу і отримали по 250 000.00 грн.

  У Калуській громаді таких отримувачів було – 46, які на даний час за умовами мікрогранту уже створили 39 нових робочих місць. Здійснюється компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО. 26 роботодавців отримали компенсацію на оплату праці у розмірі 6700.00 грн за працевлаштування переселенців. 3 січня 2024 року загальна тривалість надання такої компенсації не може перевищувати більше трьох місяців з дня працевлаштування особи, а за працевлаштування ВПО з інвалідністю - не більше шести місяців Щодо вакансій.

  Протягом 2023 року роботодавці Калуської громади подали заяви до Калуської філії на 1275 вакансій, з них було укомплектовано 1190. Через брак спеціалістів, одне із швейних релокованих підприємств планує відкрити школу для навчання з перспективною подальшого працевлаштування.

  Сьогодні власники бізнесу застосовують всі засоби, щоб забезпечити високий економічний розвиток країни, яка виборює Перемогу. І в Калуській громаді для цього створюються всі умови.

Інші новини