19o

«Майдан, війна, свобода». День Гідності і Свободи у Калуші. ВІДЕО

  • 2023.11.21 18:27
    • Актуально
    • Громада
    • Культура
  • 146

Сьогодні, у День Гідності та Свободи, на площі біля пам’ятника Романові Шухевичу відбувся творчий перформанс «Майдан, війна, свобода».

   Велелюдна громада згуртувалася навколо пам’яті надважливих подій України, що зустрілися нам на шляху до волі, правди та мрії – Помаранчевої Революція 2004 та Революції Гідності 2013. Два потужні повстання, які продемонстрували усьому світові, що для нас свобода і гідність, — подвиги, на які здатен український народ, щоб відстояти своє право на вільне майбутнє. Десять років відділяють нас від подій Майдану, від тих героїчних днів і ночей, сповнених відчайдушності і самопожертви одних, і жорстокості інших.

   Згадуємо сьогодні у молитві Героїв Майдану, серед яких полягли і наші земляки, – калушанин Ігор Дмитрів, Роман Гурик, Богдан Калиняк, Василь Шеремет, Ігор Ткачук, Сергій Дідич, Михайло Костишин. Вічна пам'ять тим, хто відстояв Майдан ціною життя, і тим хто гине сьогодні за гідність і свободу української нації! Із вдячністю мужнім Захисникам, які тримають фронт, із пам’яттю в серцях про усіх полеглих Героїв – йдемо вперед! Акумулюємо усі сили, щоб спільно наближати нашу Перемогу! Творча команда ПК «Мінерал» втілила надзвичайно чутливий, емоційний творчий задум!

   Дякуємо також і запрошеним гостям програми Сергієві Лазановському та Максимові Савчину за творчість та співпрацю у мистецькому тилу Калуської громади!

Інші новини