14o

Андрій Найда про акценти Калуської громади Днями Калуський міський голова Андрій Найда у розлогому інтерв’ю газеті «Галичина» підсумував зроблене за минулий рік і окреслив основне на рік поточний

  • 2024.01.15 10:21
    • Громада
  • 204

   Незмінний пріорітет Калуської громади як у 2023-му, так і в 2024-му році - підтримка ЗСУ, родин полеглих Героїв та військовослужбовців, і, звісно, забезпечення життєдіяльності громади.

   Андрій Найда: – Військовий збір, який наша громада торік спрямувала у Держбюджет, становив майже 41 млн грн. Допомога військовим частинам і силовим структурам склала майже 31,5 млн грн, допомога військовим, їхнім родинам – приблизно 22 млн грн. А загальна сума допомоги нашої громади військовим, їхнім родинам у 2023 році становила понад 94 млн грн. У поточному році діяльність Калуської громади в цьому напрямку не ослабне. – Звичайно, продожуватимемо допомагати ВПО, створюватимемо й надалі сприятливі умови для місцевого і релокованого бізнесу – Негайного вирішення потребує критична ситуація щодо стабільної роботи об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, очисних споруд ТОВ «Карпатнафтохім». Б’ємо в усі дзвони, щоб нас почули!

  – У найближчих планах: будівництво десяти модульних котелень. Їх буде спрямовано на опалення тільки бюджетних закладів, оскільки жителі міста фактично на 70% перейшли на індивідуальне опалення. Щодо 30%, то потрібно шукати механізм, аби вони також перейшли невдовзі на індивідуальне опалення. – Також плануємо завершити у поточному році будівництво Калуської автостанції. Хочу звернути увагу, що її споруджують коштом приватного підприємства. – Маємо добру новину: за державні кошти у нашій лікарні встановлять сучасний комп’ютерний томограф.

  – Попри виклики сьогодення, попри, зокрема, неоднозначність Держбюджет-2024, наш обов’язок – належним чином забезпечувати й водопостачання, і водовідведення, роботу закладів освіти, медицини, комунальної галузі, підтримувати людей, які потребують стороннього догляду. І ми будемо це робити!

Розлоге інтерв’ю газети «Галичина»

Інші новини