10o

Калушани-ветерани російсько-української війни взяли участь в обласних ІГРАХ НЕСКОРЕНИХ

  • 2023.12.13 18:05
    • Актуально
    • Громада
    • Спорт
  • 144

 Медаль за І місце Олег Івахнюк отримав з рук Василя Вірастюка - найсильнішої людини планети.

   В Івано-Франківську 13 грудня відбулися Обласні спортивні ігри нескорених серед військовослужбовців, які отримали інвалідність, поранення внаслідок виконання службових завдань в зоні бойових дій.

   У відкритті змагань взяли участь: голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, народний депутат України Василь Вірастюк, начальник управління спорту, молодіжної політики Івано-Франківської ОВА Орест Оклієвич, начальник управління з питань ветеранської політики ОВА Роман Примич.

   «Ми вирішили провести «Ігри нескорених» для ветеранів, які мають важкі і легкі поранення. Не для пафосу а для того, щоб вони переросли в масштабні ігри НЕСКОРЕНИХ в майбутньому. Розуміємо, що закінчиться війна і повернеться багато наших Захисників, і їм потрібна буде реабілітація, спілкування. Ми взяли назву «Ігри нескорених», які були започатковані на рівні держави ще в 2013 році. Раніше ми їх не проводили. Тільки з громадськими організаціями АТО/ООС. Та тепер ми взяли ініціативу на себе», - зазначив Орест Оклієвич, начальник управління спорту, молодіжної політики Івано-Франківської ОДА.

   За жертовність та зусилля, проявлені у волонтерській діяльності, організації та наданні матеріальної, фінансової та іншої допомоги ЗСУ, іншим військовим формуванням України для відсічі збройної агресії росії, спрямованої проти суверенітету і територіальної цілісності України медаллю «Заслуги перед Прикарпаттям» голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук нагородила Олега Івахнюка. Олег - у волонтеській команді ГО "Там де ти". У шести видах спорту: дартсі, тенісі настільному, жимі лежачи, підніманні гирі, баскетболі, бігу 50 м брали участь до 50 ветеранів. Змагання проводилися на особисту першість. Переможці та призери змагань визначалися за найкращим результатом в кожному виді програми. Команду з Калуської громади представляли 4 ветерани російсько-української війни: Іван Кудибін, Микола Федорів, Олег Івахнюк та Олександр Свічевський.

 Участь у змаганнях взяли двоє. Калушани продемонстрували витривалість та наполегливість у досягненні результату. І перемога! Перше місце в дартсі виборов Олег Івахнюк! Олександр Свічевський змагався теж у дартсі та баскетболі – попадання м’ячем у корзину. Медаль за І місце Олег Івахнюк отримав з рук Василя Вірастюка.

   «Для участі в Іграх в Калуській громаді формувалася команда в складі 12 осіб. На жаль, через ті чи інші обставини, зокрема, і через незадовільне самопочуття, частина наших військовослужбовців не мала змоги взяти участь», - розповів Іван Кудибін.

   Олег Івахнюк поділився, що це не перші його змагання. Раніше брав участь у м. Києві та під час реабілітації в Америці.

 «Участь у таких заходах є мотивацією самоорганізовуватись. Це найкраща реабілітація фізична та психологічна. А також самореалізація. Якщо ми змогли вмотивувати ветерана до занять фізичною культурою чи спортом, то він ставить перед собою мету, а це допомагає йому соціалізуватися», – зазначили організатори заходу.

Інші новини