9o

РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ВЕСНЯНА КАМПАНІЯ З ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ

  • 2023.05.11 16:00
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 348

Сьогодні, 11 травня, під головуванням заступниці міського голови Наталії Кінаш відбулося засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яка діє при виконавчому комітеті Калуської міської ради.

✨️Основне питання, яке слухали, - проведення кампанії з пероральної імунізації диких м′ясоїдних тварин проти сказу на території Калуської міської територіальної громади.

Начальник Калуського міського відділу Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Юрій Угера доповів про складну ситуацію, яка склалася. Зокрема, почастішали звернення та скарги мешканців щодо проникнення лисиць у домогосподарства, де крадуть свійську птицю. На жаль, проводити заходи щодо регулювання чисельності хижих і шкідливих тварин на сьогодні, під час воєнного стану, не можна, через заборону використання зброї.

????️Голова ГО «Калуська районній організації Українського товариства мисливців та рибалок» Василь Гринів зазначив. що дика тварина посміливішала, її поведінка стала домінуючою. Є випадки в Калуському районі, коли лисиця під підлогою приватного будинку облаштувала нору та вивела потомство.

✨️Це створює небезпеку для людей та розповсюдження інфекцій на свійських тварин. Для попередження таких випадків, на засіданні створено та затверджено робочу групу, яка проводитиме кампанію з пероральної імунізації диких м′ясоїдних тварин проти сказу на території Калуської громади. Раніше такі заходи відбувалися з використанням авіації, та в теперішній ситуації весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись шляхом наземного розподілу принад, які містять високоімунну, безпечну вакцину.

❗️Тому для реагування на випадки появи диких тварин, зокрема лисиць, в населених пунктах та не допущення утворення місць «проживання» диких тварин у закинутих будівлях, присадибних ділянках тощо комісія просить телефонувати та повідомляти за тел.(803472) 5-26-57 або в управління з питань надзвичайних ситуацій (803472) 6-00-26.

Інші новини