12o

За підтримки ГО «Мартін-клуб» й фонду німецького співробництва GIZ на базі волонтерської спільноти БО " БФ «Крила підтримки» та ГО «Чисті серця Калуш» (вул. Пушкіна, 9а) розпочинає свою роботу ЦЕНТР комплексної допомоги постраждалим внаслідок війни

  • 2022.05.13 19:40
    • Громада
  • 384

☑ Його завдання – надання психологічної, соціальної, правової та консультації домедичної допомоги тим, хто опинився в складних життєвих обставинах, постраждав від домашнього насильства і насильства за ознакою статі.

➡️ Кожен зможе звернутися до психолога, юриста чи соціального працівника. При потребі соціального супроводу буде налагоджена співпраця з державними установами. Для тих, хто не має змоги прийти особисто в центр, організовуватимуться виїзди, і до постраждалих осіб в старостинські округи теж.
????Працюватиме центр з понеділка по п’ятницю з 9:00 год до 16:00, починаючи вже з понеділка, 16 травня. Можна приходити (вул. Пушкіна,9а), або телефонувати ☎️0665440105.
????Куратором проєкту є правозахисниця, консультантка Фонду населення ООН Анна Карпеченкова. Анна переселилася разом із сім’єю у Калуш із Дніпра. І планує своє подальше життя пов’язати саме з нашим містом. А. Карпеченкова, як голова ГО «Пані патронеса», планує через два тижні в Калуській громаді зреалізувати проєкт з психологічної підтримки жінок, матерів та сімей, чиї рідні перебувають на фронті.

⚠️Окрім психологічної допомоги пропонує організувати заходи з вивчення культурно-історичної спадщини Прикарпаття.

«Калуш знаходиться в серці патріотичного руху України. Тому, думаю, для осіб, які вже оселилися в Калуській громаді (багато в кого й немає куди повернутися) важливо пройнятися цим духом і жити з усіма мешканцями в унісон», - зазначила пані Анна.

Інші новини