14o

Розпочав свою роботу Кіноклуб Docudays UA при Калуському відділі ДУ "Центр пробації" Івано-Франківської області

  • 2023.06.07 16:11
    • Калуський районний сектор №2 філії ДУ "Центр пробації"
  • 335

07.06.2023 року модератором та водночас керівником Калуського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області Людмилою Свердан організовано показ документального кіно для піоблікових клієнтів пробації на базі Палацу культури «Юність».

Присутнім запропоновано для перегляду короткометражний документальний фільм польського режисера Міхала Щесняка із назвою «Точка відліку». Стрічка про бунтівну головну героїню Анету, яка в дев’ятнадцять років опинилася у в’язниці за вбивство. Дев’ять років потому повсякденне життя приводить її зі стін в’язниці до будинку престарілих. Одна з його мешканок, Гелена, була хворою з раннього дитинства. На її думку, в Анети – молодої жінки – є все, чого тільки можна бажати. Тож Гелена, чиї знання про світ обмежені «вікнами лікарень і диванами», жадібно цікавиться життям Анети. На Анету чекає випробування… і Гелена допоможе їй. Стрічка є однією із десяти з-поміж 74 заявлених, що увійшли до шортлиста премії «Оскар-2016» у номінації «найкращий документальний короткометражний фільм».

Ще до початку показу присутні розпочали дискусію чого може стосуватись фільм, висували версії щодо асоціацій, які викликала назва фільму та після показу вели активні бесіди з приводу побаченого.

Інші новини