19o

Розпочалася перевірка закладів освіти калуської громади

  • 2024.08.19 16:57
    • Громада
    • Освіта
  • 41

Впродовж чотирьох днів комісія перевірятиме стан підготовки закладів освіти Калуської громади до початку навчального року.

Сьогодні, 19 серпня, комісія у складі працівників управління освіти, Держспоживслужби, поліції, Державної служби надзвичайних ситуацій, міських управлінь будівництва та розвитку інфраструктури та надзвичайних ситуацій розпочала об’їзд та перевірку закладів освіти Калуської громади. Очолює комісію заступниця міського голови Надія Гуш.

Цього року, згідно з розпорядженням міського голови, створено і працює відразу дві комісії, – повідомила начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян. – Одна комісія загалом перевіряє стан готовності освітнього закладу до нового навчального року, а інша – створення умов для безпечного навчання. Мова, зокрема, йде про наявність укриттів, сховищ, безпекових просторів та ін. Сьогодні ми оглянули 10 освітніх закладів і варто зазначити, що вони підготувалися до нового навчального року досить потужно. Незважаючи на складу фінансову ситуацію, було проведено ремонті роботи, необхідні закупівлі тощо. Також привели свої укриття та безпечні простори до кращого стану або ж віднайшли приміщення в інших закладах, які можуть слугувати укриттям для учнів.

Комісія виявила і незначні недоліки, однак адміністрації закладів освіти мають ще два тижні часу для їх усунення.

Думаю, що до початку навчального року всі зауваження та пропозиції будуть враховані, – продовжує Ірина Олексіївна. – За три дні ми маємо оглянути ще близько 30 закладів освіти, але з побачених сьогодні можу констатувати, що рівень підготовки – задовільний. Окремо хочу відзначити харчоблоки наших садків, які перебувають в дуже хорошому стані. Вразила чистотою представників комісії і пральня в ЗДО «Червона шапочка».

За результатами роботи комісії будуть складені акти та заклади освіти приступлять до навчання.

Інші новини