7o

Роз'яснення ТОВ «Еко-Прикарпаття» щодо послуги з поводження з побутовими відходами

  • 2021.06.15 15:16
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 2050

У червні мешканці громади отримали чи ще отримають рахунок за послуги з поводження з побутовими відходами. У зв”язку із цим виникає багато запитань, які споживачі задають телефоном, поштою чи на особистих прийомах у офісі компанії «ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ». Більше інформації на сайті підприємства за посиланням: https://www.kalush-eco.com

Підприємство надало відповіді на найбільш часті та гострі з них:

  1. Що це за така послуга- «поводження»???

Поводження – це набір послуг (вивіз, утилізація, захоронення та сортування). Так послугу назвали у зв’язку зі змінами до ЗУ «Про відходи». Тобто в ціну входить і вивіз і захоронення ТПВ.

  1. Що це за нова фірма «ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ»???

Послуги вивозу побутових відходів належать до комунальних послуг і хто саме їх надає у певному населеному пункті визначається на конкурсі (згідно закону) раз на 5 років. У березні 2021 року на такому конкурсі у Калуській ОТГ перемогла компанія з Івано-Франківська – ТОВ «ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ». Переможця конкурсу визначає конкурсна комісія, складена з представників влади, держпродспоживслужби, ГО та активістів, за результатами оцінювання пропозицій, що були подані ( залежить від кількості техніки, якості надання послуг, можливості покращення надання послуг, ціни на послуги).

  1. Чому така велика ціна – 23 грн???

До головних складових тарифу входить: дизпаливо, бензин, мастила, шини, запчастини для того щоб машини їздили по маршрутах, заробітна плата працівників підприємства та податки з зарплати, послуги з ремонту спец автомобілів, захоронення на полігоні, сортування, навігація, страхування, спецодяг, юридичні, банківські , поштові послуги та багато інших витрат.

На скільки всі ці матеріали та послуги подорожчали за останній час всім відомо, тому і тариф збільшився до 23 грн.

У порівнянні з іншими комунальними послугами в Калуші за 23 грн. можна купити одному мешканцю: 14 кВт електроенергії, 1 куб.м. води, 3 куб.м. газу.

Отже чи дорого за вивіз та захоронення сміття платити такі гроші – питання зовсім не риторичне….

  1. Чому у рахунку вказано 4 особи, якщо давно прописана тільки я сама???

Послуги ТОВ «ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ» надає з 1 травня у відповідності до Публічного договору, що був опублікований на офіційному сайті Калуської міської ради. Згідно Закону України «Про захист персональних даних» передача інформації щодо списків мешканців може відбуватися тільки за погодженням із самими громадянами. Тобто жодна державна чи комунальна служба не мають права надавати такі дані будь-яким іншим особам, підприємствам чи організаціям. Як бути у такому випадку підприємствам що надають послуги з поводження відходами – на жаль, законодавець про це не подбав, і залишив нас з Вами сам-на-сам з цією проблемою. Для формування рахунків спеціалістами нашого підприємства використовувались дані відкритих джерел, які були опубліковані до вступу в дію цього закону. Оскільки з того часу пройшло майже 10 років, багато даних щодо кількості приписаних не співпадає з реальними кількостями, багато домовласників змінилося, деякі домо та квартировласники померли, багато будинків і квартир взагалі відсутні і т.п…

Якщо у рахунку за Вашою адресою не правильно вказано кількість зареєстрованих – не зліться, не сваріться, не панікуйте і не переживайте. Сплачуйте будь-яким зручним для Вас способом за ту кількість мешканців, яка є правильною.

При укладенні індивідуального договору, у випадку надмірного нарахування, спеціалістами нашого підприємства буде приведено у відповідність місячне нарахування за послугу та проведено перерахунок заборгованості за попередній період.

Процес укладення індивідуальних договорів тільки розпочався і буде тривати до кінця року, як мінімум. Укласти індивідуальний договір можна у приміщенні сільскої ради у визначений день – для мешканців старостинських округів ОТГ, у офісі підприємства (вул. Підвальна,2а) – для мешканців Калуша. З наступного місяця укласти угоди можна буде у фірмових палатках «ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ» в дворах багатоповерхівок у визначені дні, у приміщенні Народних домів – для мешканців приватного сектору Калуша. Також кур’єри підприємства, згідно графіку, будуть проводити обхід своїх районів при рознесенні чергових рахунків і з ними можна буде укладати угоди безпосередньо у Ваших квартирах чи будинках. Для укладення договору необхідно пред’явити паспорт домовласника та будинкову книгу або довідку про склад сім’ї з ЦНАП.

  1. Як мені оплачувати послугу, якщо прописано 6 осіб, а реально проживає тільки 2???

Ви отримали рахунок на 6 осіб х 23,00 грн= 138,00 грн. Сплачуйте за 2 осіб, щомісяця по 2х23,00грн=46,00. Різниця буде відображатись, як Ваша заборгованість.

Для мешканців м. Калуш: коли у Вас будуть якісь зміни щодо кількості осіб, що проживають, чи у будь-який зручний час,  Ви можете завітати до офісу чи звернутись з письмовим зверненням щодо перерахунку заборгованості за попередній період. Якщо Ви надасте документи про тимчасову відсутність даних осіб за певний період – всю заборгованість буде списано.

Для мешканців сіл Калуської ОТГ: на  черговій зустрічі з нашими спеціалістами у Вашому населеному пункті при укладенні договору пред’явіть паспорт, будинкову книгу чи довідку з ЦНАП та акт обстеження житлових умов, підписаний старостою Вашого села. На наступний місяць Вам буде зроблено перерахунок та надалі нарахування буде проводитись згідно даного акту.

Термінів давності таких документів немає. Головне – підтвердити факт проживання даних осіб за іншою адресою, чи за кордоном.

  1. За послуги нараховано 23,00 грн., а за квитанцію взяли 10 грн???

В такому випадку пропонуємо Вам оплачувати за послуги безпосередньо нашим спеціалістам на щомісячній зустрічі у Вашому населеному пункті або у офісі піприємства у м. Калуш. Розрахуватись можна як готівкою так і карткою через платіжний термінал, отримавши чек. Комісія за оплату – 0 грн. Можна оплачувати і до кінця року.

Інші новини