8o

Дев’ятнадцять питань порядку денного і одне додаткове винесено на засідання комісії з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики Калуської міської ради

  • 2024.10.28 18:24
    • Громада
    • Засідання комісій
  • 26

Засідання відбулося 28 жовтня під головуванням депутатки Лесі Кирилович.

Одноголосно схвалили проект рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади» полеглим у російсько-українській війні Героям:

- Олегу Андріїву;

- Михайлові Барану;

- Назарію Гаврильцю;

- Антону Кривошеї;

- Мар’янові Кучері;

- Євгенові Пасічнику;

- Сергію Решетнікову;

- Богданові Смирнову.

Заслухали проєкти двох звернень Калуської міської ради: 

- щодо заробітних плат працівникам освіти;

- про підтримку Плану перемоги, представленого Президентом України Володимиром Зеленським. 

Розглянули і питання про Комплексні Програми розвитку та фінансової підтримки (на 2025-2027 роки) комунальних некомерційних підприємств «Калуський міський центр ПМСД Калуської міської ради», «Калуська міська лікарня Калуської міської ради», «Стоматологічна поліклініка Калуської міської ради».

За дорученням міського голови на порядку денному повторно — питання «Про деякі питання управління комунальними підприємствами». Йдеться про напрацювання механізму створення і функціонування на комунальних підприємствах громади наглядових рад. Тривалий час питання доопрацьовували. Начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Тарас Фіцак ознайомив присутніх із новим проектом. За його словами, кістяк рішення залишився. Незмінними є і функції наглядових рад. Вони — більше дорадчі, а не контролюючі. Суттєво звузили критерії, яким повинні відповідати члени наглядових рад. 

На засіданні комісії заслухали і проєкт рішення про погодження Меморандуму про співробітництво між Міжнародною організацією «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка». У разі позитивного рішення міської ради Меморандум дає шанс на будівництво благодійниками у громаді трьох дитячих будинків сімейного типу (для ВПО). 

Розглянули проєкт рішення «Про внесення змін до цільової Програми «Розвиток культури Калуської міської територіальної громади на 2023-2025 роки». Начальниця управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган повідомила, що змінами до програми, зокрема, передбачено встановлення двох підйомників для осіб, які перебуваються на кріслах колісних, у ПК «Мінерал». Це суттєво спростить доступ цих людей до заходів, що відбуваються у закладі.

Обговорили також питання «Про надання дозволу ДЮСШ, закладам загальної середньої освіти, управлінню культури та закладам позашкільної освіти Калуської міської ради на безоплатне користування стадіонами та нежитловими приміщеннями (без відшкодування комунальних послуг)», «Про внесення змін до складу Молодіжної ради при Калуській міській раді», «Про затвердження гарантійного листа щодо можливості співфінансування окремих заходів з реалізації соціального проекту «Активні парки-локації здорової України» в Калуській міській територіальній громаді у 2025 році», «Про погодження проєкту Меморандуму про солідарне партнерство між Калуською міською територіальною громадою та містом Ліппштадт (Федеративна Республіка Німеччина)».

Рішення комісії матимуть рекомендаційний характер під час розгляду питань на пленарному засіданні чергової сесії Калуської міської ради.

Інші новини