20o

У калуському геріатричному центрі відправили перше богослужіння

  • 2024.06.13 15:25
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 61

У святковий день – Вознесіння Христового – відбулася перша Служба Божа для підопічних геріатричного центру. Отець Микола Крушець, настоятель церкви святого Андрія Первозванного УГКЦ, який опікується установою, зазначив, що богослужінню передувала підготовка - бесіди, люди вчилися молитися на вервичці. Були охочі й посповідатися.Від тепер Служби тут відбуватимуться щотижня, у п’ятницю. 

«У центрі разом з отцем Миколою облаштували місце: під образом розмістили спеціальний комод, у якому будуть зберігатися священничий одяг та речі для проведення Служби, - розповідає директор закладу Василь Ільницький. – Його магазин меблів «Інтер’єр» виготовив та продав на половину дешевше. За що ми щиро вдячні».

Василь Ільницький розповідає, що геріатричний центр знаходиться під покровом образа «Ісусе, довіряю тобі». Його на замовлення директора намалював калуський художник Микола Кулак. Тепер шукають спеціаліста, який зможе зробити надпис на стіні.

Коридори приміщення оздоблені картинами, яких понад 20. А малювали їх підопічні та працівники центру. Матеріали, картини за номерами передав БФ «Схід-СОС». 

Також у центрі тривають роботи над оновленням фасаду коштом організації. Є потреба в упорядкуванні внутрішнього дворика для відпочинку людей. Вже розроблений проект щодо реконструкції подвір’я. «На жаль, ми кошти залучити не можемо, бо земля не належить центру. Тому звернулися до МОЗ України з проханням передати нам будівлю і прибудинкову територію. Наразі будь-які роботи можна виконувати тільки благодійними коштами», - поділився Василь Ільницький.

Постійними гостями центру є працівники установ закладів культури та спорту. Вони допомагають мешканцям, яких зараз 35, відчувати радості життя та є духовною і моральною підтримкою.

Інші новини