26o

Рідного міста примножили славу: відбулося свято обдарованої молоді

  • 2024.05.24 17:08
    • Громада
    • Освіта
    • Культура
  • 126

Калуська громада пишається надзвичайно мудрим, талановитим, цілеспрямованим, наполегливим, амбітним та завзятим юним поколінням. Ми переконані, що майбутнє України у надійних руках. 

Декілька років поспіль обставини складалися так, що свято обдарованих дітей не проводилося масштабно. Проте, сьогодні, завдяки нашим ЗСУ, мистецька програма освітянської родини «Я рідного міста примножую славу» об’єднала у парку культури і відпочинку ім. І. Франка всю нашу громаду. Разом підкреслили успіхи талановитих дітей, подякували їм за старання і, звичайно, наставникам, які супроводжують нашу молодь на шляху до втілення мрій.

Навчальний 2023-2024 рік у Калуській громаді був багатим на досягнення. Загалом 88 учнів, 18 творчих колективів та спортивних команд, 106 педагогів нагороджені за успіхи, які здобували впродовж року. 

Сьогодні свої нагороди отримали: 

учень Калуського ліцею №5 Юрій Псюк, який став лауреатом в номінації «Учень року»;

7 учнів із Калуських ліцеїв №№5, 10 та ліцею ім. Дмитра Бахматюка за високі досягнення в навчанні та перемоги в обласних та всеукраїнських учнівських предметних олімпіадах та конкурсах;

Міський голова Андрій Найда вручив нагороди й 5 педагогам цих закладів за підготовку переможців фінального етапу всеукраїнських олімпіад. 

Ще одна необхідна складова якісної освіти нашої громади – це виховання мистецтвом. Калуська дитяча музична школа та Голинська школа мистецтв чудово з цим справляються. 10 вихованців цих мистецьких закладів освіти отримали сьогодні нагороди за високий рівень виконавської майстерності та перемоги на обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, які проходили наживо. 

А за вагомі здобутки у вихованні юних музикантів, підготовку переможців конкурсів вручив нагороди 8 викладачам Калуської дитячої музичної школи і Голинської школи мистецтв. 

Безсумнівно, на святі обдарованих дітей юні таланти Калуської громади вкотре вражали своїми виступами. Чудові творчі номери калушанам подарували мистецькі колективи – народний художній колектив ансамблю народного танцю «Веселі гуцулята», зразковий театр пісні «Гармонія», зразковий театр танцю «Фламінго» ЦХТДЮМ та зразковий духовий оркестр Калуської ДМШ «Золоті сурми».

Цікавими майстер-класами з ниткографії, малюванням кавою та боді-артом порадував охочих колектив Центру науково-технічної творчості. А колектив Кімнати школяра влаштував у парку шаховий та шашковий турніри. 

За цей насичений подіями день, за розвиток юного покоління та їх мрії й досягнення ми дякуємо насамперед нашим Воїнам. Тим, хто незламним щитом стоїть на захисті України, і тим, хто поліг за волю свого народу!

Більше фотографій за посиланням 

https://www.facebook.com/share/p/ege9amZLA99ULKwa/

Інші новини