10o

Вітаємо калуських борчинь із вагомими спортивними здобутками

  • 2024.03.18 13:00
    • Громада
    • Спорт
  • 63

Вітання із черговим важливим спортивним здобутком приймає сьогодні калуська борчиня Аліна Філіпович.

Вихованка ДЮСШ Калуської міської ради здобула срібло на континентальному чемпіонаті Європи з вільної боротьби, що проходив у Бухаресті з 12 по 18 лютого.

Аліну Філіпович і її наставника, Заслуженого тренера України Миколу Пукіша, привітав Калуський міський голова Андрій Найда, а також народний депутат України, перший віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби України, президент Асоціації вільної боротьби Івано-Франківщини Едуард Прощук; секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук; депутат міської ради Віктор Бербець; керуючий справами виконкому Олег Савка; начальник управління молоді, фізкультури і спорту Михайло Клим. 

«Щиро пишаємося, що наша калушанка Аліна Філіпович у змаганні за змаганням підкорює світ та своїми досягненнями прославляє Україну, Прикарпаття та Калуську громаду на міжнародному рівні! А це має надзвичайну вагомість, особливо в часі сьогодення. Дякуємо! Віримо, що ми ще неодноразово побачимо нашу талановиту борчиню на світовому п’єдесталі слави!», — зазначив Андрій Найда.

Між тим, на континентальному чемпіонаті Європи жіноча збірна України, до якої входила Аліна, виборола першість.

Є вагомі здобутки у Калуських борців і на Чемпіонаті України з вільної боротьби U23, що 16-17 березня тривав у Луцьку. Аліна Філіпович отримала «срібло» у ваговій категорії 57 кг, а Вікторія Гаврилів — «бронзу» у ваговій категорії 50 кг. 

Вітання переможцям і їхнім наставникам Миколі Пукішу і Юрію Кірілову!

Інші новини