17o

НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ – НАДВАЖЛИВИЙ ЕЛЕМЕНТ СЬОГОДЕННЯ

  • 2024.03.04 16:12
    • Громада
    • Культура
  • 76

У переддень 74-ї річниці з дня загибелі Героя України, генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича для учнів громади у кінотеатрі «Час кіно» показали фільм, заснований на реальних подіях, - «Шлях поколінь». 

Міський голова Андрій Найда розповів про це на своїй сторінці у Facebook:

«У фільмі проводиться чітка паралель між Героями Української Повстанської Армії, оповіді яких закладені в основу фільму, та Героїчна боротьба Воїнів сьогодення, яка вже 10 років точиться на теренах нашої землі. Події стрічки «Шлях поколінь» відбуваються у 2014 році. Фільм знято у 2020 у Донецькій області, всього в 20-ти кілометрах від тимчасово окупованого Донецька на окремих бойових позиціях наших Захисників. А ще в сюжетну лінію кінострічки яскраво вплетена світла постать Степана Петраша – Почесного громадянина м. Калуша, відомого вояка – головного станичного Калуського братства УПА. 

Показ цього фільму для школярів особливо потрібен у часі сьогодення. Адже наше підростаюче покоління має знати про своїх Героїв, які ціною власних життів, прокладають шлях у вільне майбутнє для нащадків української нації. Саме наша молодь повинна далі нести світлу пам'ять про Героїв усіх поколінь, які боролися за правду України, відстоювали кожен клаптик нашої Батьківщини. Надважливо, щоб подвиги Захисників ніколи не були забутими. У цьому сила українського народу. 

Кінозал розрахований на 104 місць. І сьогодні він був вщерть заповнений. Учні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих Героїв. 

Дні жалоби, які оголошені в громаді ще за чотирма Героями, які поклали життя за Україну, теж суголосні з цим фільмом. Трагічним для нас є кожен день. Бо гине цвіт нації. Ні на мить не маємо права забувати, якою ціною нам дається новий світанок у вільній державі. 

Вічна пам'ять і слава Героям!»

Інші новини