10o

Соціально-психологічний супровід ветеранів війни та демобілізованих громадян

  • 2024.03.05 16:27
    • Громада
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 118

Міжнародне агентство професійних кваліфікацій (МАПК) запрошує до співпраці в рамках проєкту з навчання за короткотривалою програмою «Соціально-психологічний супровід ветеранів війни та демобілізованих громадян».

До навчання запрошуються ветерани війни, члени їхніх сімей, які мають намір сприяти всебічній допомозі ветеранам війни та демобілізованим особам, підвищенню своєї кваліфікації та можливому працевлаштуванню у сфері соціальної роботи. Курс передбачає надання компетентностей з таких питань: нормативно-правові основи роботи помічника-консультанта ветеранів війни; представництво інтересів ветерана та його сім’ї; консультування щодо отримання медичної допомоги й реабілітування, соціальної адаптації, професійного відновлення та працевлаштування; базові принципи надання першої психологічної допомоги; удосконалення можливостей територіальної громади в задоволення потреб ветеранів тощо.

Навчальний план курсів становить 24 години, розрахований на 2 тижні за графіком з урахуванням часових можливостей працюючих осіб. Слухачі, які пройдуть навчання й процедуру оцінювання набутих компетентностей, отримають сертифікат про успішне проходження курсів.

Навчання першої групи слухачів передбачається з 18 березня 2024 року.

Для участі у програмі необхідно заповнити анкету, що додається, та надіслати її на електронну адресу office.pqa@ukr.net. Додатково доєднати до листа сканкопію посвідчення УБД, особи з інвалідністю внаслідок війни або посвідчення УБД – члена родини претендента на навчання.

Інші новини