12o

ЧОМУ НЕМАЄ ВОДИ, КОЛИ ВИМИКАЮТЬ СВІТЛО?

  • 2024.07.01 13:35
    • Громада
    • Міська рада консультує
  • 69

У КП «Калуська енергетична компанія» розтлумачили, чому в деяких оселях калушан може не бути води, коли вимикають електроенергію. 

Мешканці окремих вулиць Калуша скаржаться на відсутність води у години вимкнення електроенергії. Мова, зокрема, йде про мешканців деяких будинків на вул. С. Бандери, проспекті Лесі Українки та ін.

– Водопостачання цих квартир здійснюється підкачувальними насосними станціями (ПНС), які знаходяться поруч із будинками і робота яких залежить від електроенергії, – розповідає головний інженер КП «Калуська енергетична компанія» Ігор Караїм. – ПНС забезпечує водою декілька будинків, які можуть бути в різних чергах вимкнення електроенергії.

Коли обленерго здійснює вимкнення електропостачання, у багатьох випадках ПНС, попри те, що знаходяться поруч з будинком, отримують енергію від підстанції, яка в той момент не відключається. Саме тому нема світла, але є вода – бо ПНС лишаються під напругою. Однак є випадки, коли в ланцюжок відключення потрапляє електропідстанція, яка живить водночас і ПНС, і окремий будинок – у такому випадку в мешканців немає ні світла, ні води.

За словами Ігоря Караїма, головного інженера КП "Калуська енергетична Компанія " їхнє підприємство веде з цього приводу перемовини з Калуським РЕМ, щоб уникнути ситуацій з одночасним вимкненням електроенергії і в будинках, і в ПНС.

– В попередні роки ми формували списки таких будинків і зверталися до Калуського РЕМ з проханням об’єднати будинки в черги вимкнення електроенергії так, щоб уникати їх одночасного вимкнення з ПНС. Зараз теж працюємо над цим питанням.

Інші новини