18o

Протидія туберкульозу, системи оповіщення для сіл, пошук майстрів лозоплетіння — у Калуші відбувся старостат

  • 2024.03.22 14:51
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 82

Сьогодні, 22 березня, відбулася традиційна щотижнева нарада зі старостами за участі керівників відділів, управлінь, структурних підрозділів Калуської міської ради під головуванням міського голови Андрія Найди.

Цього тижня у фокусі — протидія поширенню туберкульозу.

За словами районного фтизіатра КНП "Івано-Франківський обласний фтизіопульмоцентр" Дмитра Проня, в області спостерігається зростання кількості виявлених уперше випадків захворювання із 409-и у 2022 році до 493-х у 2023 році.

У 2023 році у Калуській територіальній громаді виявили 28 випадків захворювання, а від початку цього року – уже сім. Серед хворих — один підліток, поінформувала завідувачка відділення епідеміологічного нагляду і профілактики інфекційних хвороб Калуського РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» Тетяна Чернієнко.

При цьому, досить хороший показник вакцинування проти туберкульозу, яке відбувається у пологовому будинку. Щеплення отримали 93,4% новонароджених.

Заступниця міського голови Наталія Кінаш наголосила на необхідності постійного контролю за станом здоров’я. Медичні заклади нашої громади мають можливість якісної діагностики туберкульозу.

Начальниця управління культури, національностей і релігій Калуської міської ради Любов Джуган доповіла про роботи із ремонту і підтримання благоустрою закладів культури у старостинських округах громади. Водночас, Любов Мирославівна попросила зголоситися майстрів лозоплетіння, які живуть у Калуській громаді, для реалізації певного креативного задуму до Великодня. Вона також запросила відвідати пам’ятні заходи, які відбудуться у старостинських округах цими вихідними. 23 березня о 12:00 у Середньому Бабині відбудеться відкриття інтерактивної меморіальної дошки Герою Віталію Лучці. 24 березня о 10:30 у Бабині-Зарічному відбудеться вшанування пам’яті розстріляних німецькими окупантами мешканців села.

Начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради Михайло Клим поінформував присутніх про ремонтні роботи у роздягальні стадіону села Довга Калуська. Завтра, за словами Михайла Клима, у спорткомплексі «Сокіл» відбудуться відкриті тренування БК «Говерла» з метою популяризації баскетболу. Буде видовищно: зріст деяких учасників клубу перевищує два метри. А вже наступного тижня, 28-29 березня, на базі ліцею ім. Д. Бахматюка відбудеться традиційний турнір із шахів пам’яті Олекси Гірника.

Визначитися із місцями для встановлення гучномовців мають у Студінці, Пійлі, Тужилові, Сівці Калуській і Копанках. Управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради вже отримало частину замовлених систем оповіщення для старостинських округів, решту очікують найближчим часом, повідомив заступник начальника управління Олег Тарбєєв.

За планом і потребою працюють у старостинських округах і комунальники, доповів начальник управління житлово-комунальних послуг Тарас Фіцак.

На нараді також розглянули хід виконання протокольних доручень. Обговорили питання, що стосуються роботи виконавчих органів у старостинських округах.

Інші новини