22o

Проєкт у Калуській ЦРЛ підтримає МОЗ України

  • 2024.07.26 13:01
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 25

В даний час Міністерства охорони здоров’я МОЗ України працює над розширенням пакету реабілітаційно-медичної допомоги.

До 1 липня поточного року кластерні заклади охорони здоров’я в кожній області повинні були виконати усі роботи, небхідні для запуску своїх реабілітаційних відділень. Адже військовослужбовці, які перебувають у медичних установах, потребують реабілітації не лише після гострих станів, а й надалі – при поверненні на фронт чи до своїх громад. Тому функціонування реабілітаційних відділень є критично важливим, аби кожен пролікований мав повноцінне життя у подальшому.  

Зараз представники міністерства інспектують медичні заклади, які були визначені в межах спроможної мережі кластерними. Оцінюють досягнутий прогрес, фахову підготовку команди, оснащеність, наявні проблеми і перспективні плани розвитку.

25 липня КНП "ЦРЛ Калуської міської ради» відвідали заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін та начальниця департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Олександра Бойчук.

– Варто відзначити, що у цій лікарні дійсно проведені ремонтні роботи, – поділився враженнями Ігор Кузін. – Завдяки місцевій владі, яка виділила необхідні кошти, зроблено сучасне відділення стаціонарної реабілітації, що відповідає вимогам державних будівельних норм і є типовим. Це дає змогу не лише контрактуватися за програмою медичних гарантій, а й означає, що мешканці громади будуть забезпечені таким типом послуг. Водночас, є можливість навчати свої команди медиків, наймати лікарів-реабілітологів, напрацьовувати цінний досвід стосовно різних аспектів реабілітації.

Більшу частину візиту було відведено для ознайомлення з можливими варіатами розширення закладу. Гостям розповіли про певні плани стосовно проєктів реконструкції.

– Тепер буде відбуватися пошук донорів, – запевнив заступник міністра. – Тому що даний проєкт є дороговартісним, але вкрай необхідним.

На допомогу Міністерства охорони здоров’я в реалізації проєкту розширення реабілітаційного відділення в Калуській ЦРЛ сподівається місцева влада. Заступниця міського голови Наталія Кінаш переконана: незважаючи на наявність донорів, готових до співфінансування, аби зробити проєкт дійсно якісним необхідна і підтримка на державному рівні.

– Наш заклад є кластерним і обслуговує 270 тисяч населення Калуського району, – каже Наталія Кінаш. – Із продовженням тривалості війни очікується збільшення кількості потребуючих реабілітації. І не лише після травм, а й після інсультів, із серцево-судинними патологіями тощо. Тому ми свого часу приділили значну увагу відкриттю і розвитку реабілітаційного відділення, ремонтним роботам і придбанню медичної апаратури, навчанню персоналу і залученню грантів. Ми раді сьогоднішньому візитові, оцінкам наших зусиль і сподіваємось на допомогу Міністерства охорони здоров’я щодо проєкту розширення реабілітаційного відділення.

Інші новини