26o

Калуська громада взяла участь у міжрегіональному інвестиційному форумі «Підсилення спроможності громад і бізнесу у відбудові економіки та відновленні ділової активності»

  • 2024.07.23 14:06
    • Громада
    • Економіка
  • 31

23 липня міський голова Андрій Найда взяв учачть у міжрегіональному інвестиційному онлайн-форумі «Підсилення спроможності громад і бізнесу у відбудові економіки та відновленні ділової активності».

Учасники заходу – керівництво Чернігівської та Сумської ОВА, представники органів місцевого самоврядування цих та Івано-Франківської областей, керівництво ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», команди підтримки реформ Мінекономіки, агенцій регіонального розвитку Сумщини та Чернігівщини, представники бізнесу. 

«Ця подія – логічний підсумок проєкту «Розвиток грантової спроможності органів місцевого самоврядування та бізнесу», в рамках якого проходив триденний стаді-тур громад Полісся на Прикарпатті. 3 липня ми вітали у нашій громаді представників органів місцевого самоврядування прифронтових Чернігівської та Сумської областей, ділилися досвідом, шукали шляхи, які приведуть до вирішення наявних проблем. Оскільки, незважаючи на різні регіони, – спільних викликів багато, особливо у часі війни. Серед них – нестабільне економічне становище держави, яке ми здатні змінювати на краще, лише об’єднуючись», - зазначив міський голова Андрій Найда. 

Сьогодні в ході панельної дискусії обговорили напрацьовані концепції за результатами проєкту, ділилися ідеями щодо залучення інвестицій для розвитку громад та напрацюваннями пропозицій для угоди про муніципальне співробітництво. Це в перспективі призведе до реалізації спільних проєктів, які зможуть відіграти вагому роль у поліпшенні життєдіяльності громад України, економіки та спрямовуватимуться на розвиток. 

Зокрема, Калуська громада отримала пропозицію про співпрацю від Менської громади Чернігівської області. На сьогодні обидві сторони уже готові до підписання угоди про партнерство. На пленарне засідання Калуської міської ради буде винесено проєкт меморандуму. Тож є сподівання, що невдовзі у калушан з’явиться нова громада-побратим з Чернігівщини – Мена. Нинішня онлайн-зустріч – чергове підтвердження того, що на шляху до Перемоги, єднання громад є один із ключових елементів розвитку, подолання викликів, вирішення проблем, що зустрічаються на всіх теренах України. 

Міжрегіональний інвестиційний форум впроваджено в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі у процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.

Інші новини