17o

Відбулась чергова зустріч щодо облаштування соціального житла для ВПО 

  • 2024.07.04 09:16
    • Громада
    • Освіта
  • 47

Уже тривалий час ведеться спільна робота міської ради з представниками міжнародної організації Habitat for Humanity та лабораторії «METALAB» стосовно перспективи облаштування соціального житла для ВПО на базі недіючого дитсадка «Зірочка». 

3 липня, відбулася чергова зустріч представників цих організацій з міським головою Андрієм Найдою. А ще до діалогу доєднався Кнут Хьоллер - виконавчий директор німецької благодійної організації, яка упродовж 25 років допомагає покращувати житлові умови людям у країнах Східної Європи. Зараз організація працює над розробкою нових моделей житла в Україні та вишукує шляхи допомоги українцям. До прикладу – залучення фінансування на реалізацію проєктів від німецьких муніципалітетів українським. Habitat for Humanity та «METALAB» почали взаємодію з цією організацією, яка зацікавлена у сприянні втілення проєкту житла для ВПО у Калуській громаді. 

Важливо зазначити, що уже створений проектний план реконструкції приміщення колишнього садочка «Зірочка». Орієнтовна сума загальних затрат облаштування житла становить 1 млн 400 тис у.о. Наразі доопрацьовується проєкт меморандуму про співпрацю між зазначеними організаціями та Калуською міською радою, погодження якого традиційно буде винесено на розгляд депутатів. Наступним кроком стане проведення аукціону на право оренди приміщення. 

Потенційне житло не буде схожим на прихистки, які вже функціонують у в громаді. Це окремі квартири, або блоки зі спільною кухнею. І проживання в них не буде безоплатним. Розмір орендної плати очікується дещо нижчим за ринкову. При цьому, проєкт має бути неприбутковим.

Інші новини