24o

Гуманітарна допомога від польських друзів

  • 2024.07.16 07:26
    • Громада
    • Культура
  • 28

До Калуша привезли партію гуманітарної допомоги з міста-побратима Горліце. 

Ще минулого року небайдужі мешканці Горліце подбали, щоб відпочинок дітей у чудовому калуському таборі «Мінерленд», створеному з ініціативи Калуського міського голови Андрія Найди, був якомога цікавішим і повноцінним. Діти отримали тоді від польських друзів багато різноманітного спортивного інвентаря, а також – солодощі і смачне молоко.

Цього разу набутий досвід вирішили вдосконалити. На базі Краківського Червоного хреста волонтери написали і втілили «Проєкт організації дитячого оздоровчого табору «Мінерленд». В рамках цього проєкту, який підтримав міський голова Горліце Рафал Кукла, нещодавно 30 калуських дітей мали чудовий тижневий відпочинок у Польщі.

15 липня благодійники знову приїхали не з порожніми руками. Привезли молоко, печиво, джеми, водичку та чимало інших смаколиків. Насамперед, гості виявили бажання відвідати нашу Алею Слави на міському кладовищі, вшанувати пам’ять полеглих Героїв. За словами Алли Терещенко, координаторки співпраці з горлівчанами, поляки були надзвичайно вражені і зворушені побаченим: «Ми сфотографували ці могили, це «море» прапорів і покажемо їх у Польщі людям. Коли поляки це побачать, ще більше будуть підтримувати Україну».

Інші новини