21o

У Калуській громаді завершилися заходи в рамках Днів сталої енергії

  • 2024.06.28 13:15
    • Громада
  • 54

З 21 по 27 червня у Калуській громаді тривав тиждень сталої енергії – сукупності заходів з популяризації енергоефективності.

Заключним став захід «Веселі перегони на самокатах» серед дошкільних навчальних закладів. Загалом протягом цих семи днів у громаді було проведено низку заходів, присвячених використанню відновлюваних джерел енергії, зменшенню викидів парникових газів та підвищенню енергоефективності наших будинків і підприємств. 

Зокрема, 21 червня в Калуській громаді відбулася акція «День без авто», яка вчергове закликала мешканців відмовитися від використання автомобілів на користь екологічно чистих видів транспорту. 25 червня проведено конференцію «Ефективна експлуатація бюджетних будівель: шлях до оптимальної енергоефективності», під час якої обговорили шляхи покращення енергоефективності в громадських будівлях. 26 червня у парку культури і відпочинку ім. І. Франка відбулася толока для прибирання та покращення стану довкілля.

Крім того, протягом тижня на офіційному сайті міської ради та сторінках у соціальних мережах публікувалися добірки матеріалів та відеосюджетів на теми енергоефективності та екології, про участь в програмі "Енергодім" (відео розміщені на Ютуб-каналі "Калуська громада" https://www.youtube.com/channel/UCbFIiUX1ERl0KVS1f7ebWiA ). Також всі охочі мали змогу пройти тест «Що ти знаєш про енергоефективність?» для перевірки своїх знань. 

Попри завершення тижня сталої енергії, управління економічного розвитку Калуської міської ради й надалі планує проводити подібні просвітницькі заходи.

Інші новини