24o

Одноразові грошові допомоги, присвоєння звання «Мати-героїня», суспільно корисні роботи, тарифи на платні послуги. Відбулося засідання виконавчого комітету

  • 2024.07.23 16:04
    • Громада
  • 36

Сьогодні, 23 липня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради. 

На порядок денний винесли 21 питання.

Засідання розпочалося приємною подєю – пошануванням калуських спортсменів-борців та їх наставникам за здобутки на Чемпіонаті Європи.

Із 24 по 30 червня 2024 року в місті Новий Сад (Сербія) проходив Чемпіонат Європи з вільної боротьби U-17. Вихованці ДЮСШ Калуської міської ради Христина Демчук та Зораб Алоєв здобули на цих змаганнях бронзові медалі. Юних спортсменів нагородили подячними відзнаками та грошовими преміями по 4000 грн.

 Їхніх тренерів - Романа Демчука та Юрія Кірілова теж відзначили подяками і грошовими преміями по 5000 грн.

Депутат Калуської міської ради Віктор Бербець такими ж грошовими преміями нагородив спортсменів і тренерів від імені першого віце президента Асоціації вільної боротьби України, народного депутата Едуарда Прощука. Успіхів і нових перемог!

Частина робочих питань порядку денного стосувалася надання одноразових грошових допомог.

Допомоги нададуть: 

- 3 сім’ям загиблих (померлих), зниклих безвісти Захисників України (загальна сума – 200 000 грн); 

- 5 сім’ям загиблих (померлих) Захисників України для спорудження надгробків та на встановлення цифрових QR кодів на таких надгробках на могилах - на загальну суму 53 750 грн; 

- 8 пораненим Захисникам України (загальна сума – 48 000 грн); 

- 33 громадянам для вирішення матеріальних проблем (129 176 грн); 

- 21 онкологічним хворим (180 000 грн); 

- 1сім’ї з дитиною, хворою на цукровий діабет (5000 грн); 

- 5 батькам дітей з інвалідністю (9 800 грн). 

Вирішили звернутися до Івано-Франківської ОДА з клопотанням про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» калушанці, матері дев’яти дітей Уляні Ігорівні Леськів – за материнську самовідданість, народження і виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку.

На прохання Калуської філії обласного центру зайнятості перелік видів суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, що виконуються під час запровадження трудової повинності на території Калуської громади, вирішили доповнити «Роботами з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття». Замовником даного виду суспільно корисних робіт виступає УЖКГ Калуської міської ради.

Затвердили перелік платних послуг з організації проведення державної реєстрації шлюбу «Шлюб за добу», які надаватиме комунальне підприємство «Міський парк культури і відпочинку ім. Івана Франка». Нові тарифи набувають чинності з 24 липня 2024 року. 

Встановили тарифи на платні послуги, що надаються КП «СПОРТ-АРЕНА» Калуської міської ради. Зокрема, з 1 серпня поточного року плата за 1 годину використання стадіону «Хімік» (основне поле) становитиме 3000 грн. Запасне поле на «Хіміку» - 300 грн. Година користування стадіонами у селах Голинь, Тужилів, Студінка – 1000 грн, у Вістовій на вул. Санаторній – 1500 грн. Усі решта стадіони (с.Вістова на вул.Б.Хмельницького, с.Мостище, с.Кропивник, с.Сівка-Калуська, с.Довге-Калуське , с.Бабин-Середній, с.Бабин-Зарічний, ж.м.Підгірки, ж.м.Хотінь, ж.м.Загір`я) – по 600 грн за годину. 

Година групових занять на легкоатлетичній доріжці стадіону «Хімік» – 200 грн. Також встановили тарифи за косіння трав’яних газонів, яке будуть здійснювати працівники «СПОРТ-АРЕНИ».

Члени виконкому погодили річний план надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 2025 рік та річний план виробництва, транспортування і постачання теплової енергії/надання послуг з постачання теплової енергії на 2024-2025 роки комунального підприємства «Калуська енергетична Компанія».

В ході засідання розглянуто ряд майнових і організаційних питань.

 Питання, що стосуються неповнолітніх, слухались у закритому режимі.

Інші новини