13o

Відбулися читання-посвята «Ті, що серцем були небайдужі»

  • 2024.03.18 08:00
    • Громада
    • Культура
  • 74

17 березня у центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулися читання-посвята «Ті, що серцем були небайдужі», які присвятили всім, хто в сьогоденні пожертвував власним життям за право жити в рідній Україні. Трагедія родин загиблих воїнів – це трагедія усієї України. 

Пам'яті забагато не буває. Вона вкотре об'єднала родин, які втратили рідних на війні. Модераторкою заходу була Леся Піцик, начальниця відділу культури, навчальних закладів, бібліотечної та музейної справи управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради.

Хвилиною мовчання вшанували памя’ть всіх, хто загинув у цій страшній війні. Вічна пам'ять Героям нашого часу.

Слова підтримки та співчуття всім присутнім членам родин загиблих захисників висловила Ірина Кушлик – голова ГО «Сім’я Героя Калуша», мама Героя Володимира Кушлика.

Авторські поетичні твори прозвучали у виконанні Софії Павлюк, Галини Стехнович, Ольги Фальовської, Віри Мердух, Парасковії Гецко, Оксани Кисиличак. Вірш світлій пам’яті Павла Ліщинського прочитала Оксана Федорко. Леся Піцик - вірш Тетяни Швець «Богдану Гавриліву». Посвяту Петру Урсуловичу «Я – Героя Донька» Віолетти Кравченко виконала акторка Народного театру «Легенда» Анна Шабуня. Свою авторську поезію зачитала Ія Ходорівська (Ірина Яцків).

Щирі слова співчуття та вдячності сім’ям, родичам, близьким та друзям загиблих Героїв висловив керуючий справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олег Савка.

Присутні переглянули відеоролики на вірші та музику Богдана Філяка та прослухали пісні «Символ спротиву Бахмут» та «За Україну» у виконанні Романа Небиловича. 

До присутніх зі словами підтримки звернувся учасник війни Віктор Чернега.

Ірина Кушлик зазначила, що це перша зустріч представників родин, які в слово вклали весь свій біль та любов. Такі заходи потрібні: як шана Героям, що віддали своє життя за майбутнє своєї держави, та родинам, для яких пам'ять - понад усе, надважливе!

Інші новини