13o

Роль грудного вигодовування у формуванні здорової психіки дитини

  • 2023.02.22 10:36
    • Соціальна сфера
  • 191

21 лютого 2023 року, у рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги”, що впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (КfW), фахівцем Центру було проведено інтерактивну бесіду для майбутніх матусь на тему: “Роль грудного вигодовування у формуванні здорової психіки дитини”.

  В ході проведення заходу, присутні мали змогу отримати вичерпну інформацію про те, яку важливу роль відіграє грудне вигодовування не тільки для фізіологічного росту і розвитку немовляти, але і у психоемоційних стосунках матері і дитини.

  Під час грудного вигодовування маля не тільки відчуває звичні запахи і смаки, почувається безпечно і комфортно, а й активно розвивається, налагоджуються всі життєво важливі функції організму, розвиваються імунна, нервова та ендокринна системи. Доведено, що годування груддю є могутнім емоційним стимулом у процесі розвитку психіки дитини, між матір'ю і дитиною встановлюється особлива близькість, яка зберігається на довгі роки, а за деякими даними – на все життя.

  Грудне вигодовування має і суттєві економічні переваги для всієї сім'ї, оскільки економить сімейний бюджет не тільки на купівлі молочних сумішей, а й ліків для дитини, ризик захворіти у якої набагато нижчий, ніж у немовляти, яке годують молочними сумішами. Однак, напевно, найбільшою перевагою грудного вигодовування є здоров'я дитини і її позитивна налаштованість у житті, а також формування взаєморозуміння між матір'ю та дитиною, їхня любов і єдність.

  На завершення заходу, присутні отримали інформаційні буклети, а ще – у пам’яті кожного залишилося багато корисної інформації та приємних вражень від зустрічі.

Інші новини