21o

Роль батька у вихованні дитини

  • 2023.06.14 10:56
    • Соціальна сфера
  • 952

Батьківство і материнство - це чудовий дар привести у світ ще одну людину, однак і велика відповідальність виховати її справжньою особистістю. Гармонійний розвиток та формування позитивної поведінку дитини в соціумі є можливим лише за участі у вихованні обох батьків. Дитина «копіює» не тільки манеру спілкування батьків з іншими людьми, але і застосовує в своєму дорослому житті всі емоції і пережиті в дитинстві відчуття. Тому в присутності дітей важливо утриматися від дій, які не послужать хорошим прикладом для дитини.

          Роль батька у вихованні дитини не менш важлива, ніж роль матері і в жодному разі не повинна обмежуватися матеріальним забезпеченням. Увага батька потрібно дитині не менше ніж материнська турбота і ласка. Якщо мама вчить дитину бути дбайливою, ласкавою і ніжною, то тато прищеплює силу духу, твердість і сміливість.

          Спілкування батька з донькою - це перший досвід спілкування дівчинки з чоловіком. Неспроста кажуть, що дівчата влаштовують своє особисте життя на підставі прикладу відносин батька і матері. Це все відбувається на рівні підсвідомості, тому «копіюється» як поганий приклад відносин, так і хороший.

          Що стосується виховання сина, то відповідальність за фізичну силу, спритність, вправність і витривалість лежить саме на батькові, однак недостатньо просто змусити сина займатися спортом, потрібно подати приклад власною поведінкою. Приклад батька основний, коли ж його немає, дитина починає піддаватися впливу друзів і компанії, яке може бути не зовсім позитивним.

         Напередодні Дня батька, який відзначатиметься в Україні в третю неділю червня, хочеться привітати всіх татусів, які гідно виконують місію батьківства та подякувати всім татусям-Захисникам України, які виконуючи громадянський обов’язок захисту нашої держави у війні з росією, на даний час знаходяться на відстані від власних дітей і домівок та побажати доброго здоров’я і якнайскорішої перемоги та повернення додому…щоб кожна дитина могла відчувати в повній мірі  і материнську, і батьківську любов, яка так необхідна для її повноцінного розвитку!

 

Інші новини