21o

Роль батька у вихованні дитини

  • 2022.12.13 16:50
    • Соціальна сфера
  • 211

 

 Саме під такою назвою 13 грудня 2022 року, у рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації КНП “Калуська ЦРЛ”, фахівцем із соціальної роботи Василиною Кашівською, було проведено чергову інтерактивну бесіду з вагітними жінками та майбутніми татусями.

   Гармонійний розвиток та формування позитивної поведінку дитини в соціумі є можливим лише за участі у вихованні обох батьків. На відміну від матерів, далеко не всі чоловіки розуміють, що виховання дитини - їх прямий обов'язок. Ще з самого народження дитини відповідальність за її здоров'я і розвиток лягає на обох батьків. Роль батька у вихованні дитини в жодному разі не повинна обмежуватися матеріальним забезпеченням. Увага батька потрібно дитині не менше ніж материнська турбота і ласка. Дитина «копіює» не тільки манеру спілкування батьків з іншими людьми, але і застосовує в своєму дорослому житті всі емоції і пережиті в дитинстві відчуття. Якщо мама вчить дитину бути дбайливою, ласкавою і ніжною, то тато прищеплює силу духу, твердість і сміливість. Тут важливо зауважити, що маленькі діти погано розмежовують реальний світ і вигаданий.  Наслідуючи в усьому дорослих, малюки особливо хочуть спробувати те, що батьки дозволяють собі, але при цьому забороняють їм. Тому в присутності дітей важливо утриматися від дій, які не послужать хорошим прикладом для дитини.

   Батьківство і материнство - це чудовий дар привести у світ ще одну людину, однак і велика відповідальність виховати її справжньою особистістю і лише свідомий  підхід до народження дитини здатний забезпечити в подальшому її гармонійний розвиток та здоров’я. Головне - дати дитині зрозуміти, що вона є цінною такою, як вона є, любити її і дбати про неї, слід, не дивлячись на її досягнення, тоді вдасться виховати вдячну і добру людину.

Інші новини