18o

Калушани вшанували пам'ять незламного дисидента, Героя України Олекси Гірника 

  • 2024.01.22 11:15
    • Актуально
    • Культура
  • 105

46 років тому, на Чернечій горі, поблизу могили Тараса Шевченка вогняним полум’ям спалахнуло волелюбне серце незламного дисидента, нескореного політв’язня Олекси Гірника.   

У світі немає більшої любові, ніж жертовна любов до Батьківщини та її народу. Олекса Гірник понад усе любив Україну та прагнув волі для своєї нації. Він не хотів миритися з русифікацією українського народу і на знак протесту вчинив акт самоспалення. 

Із року в рік у Калуська громада зустрічається біля пам’ятного знаку -барильєфа Героєві, щоб спільно вшанувати його постать та жертовний подвиг – протест ціною в життя. 

Сьогодні боротьба Олекси Гірника проти московської нелюдської системи – продовжується! Вогнем незборимої любові до України, її волі, незалежності та справедливості палають мільйони сердець наших незламних воїнів! 

І ми вистоїмо! Одного дня зійде над Україною величне сонце Перемоги і всі ми із вдячністю нашим Захисникам, полеглим Героям відбудуємо вільну державу. Таку, про яку мріяли всі, хто віддав життя за Україну, про яку мріє кожен хто бореться зараз на полі бою! Слава Україні! Слава її Героям!

Інші новини