24o

ВИХІДНИМИ НА СПОРТИВНІ П’ЄДЕСТАЛИ ПІДІЙМАЛИСЯ КАЛУСЬКІ БОРЦІ І ОРІЄНТУВАЛЬНИКИ

  • 2024.05.13 16:23
    • Громада
    • Спорт
  • 95

Чергові успіхи калуських спортсменів на вихідних.

 Із 9 по 12 травня у Житомирській області тривав командний Чемпіонат України зі спортивного орієнтування. У змаганнях брало участь 24 команди, серед яких збірна команда Івано-Франківської області виборола перше місце!

Із перемогами у Калуш повернулися вихованці відділення спортивного орієнтування дитячо-юнацької спортивної школи Калуської міської ради. 

- Максим Барчук, Ч18 — два перші, ІІ місце;

- Ольга Єнкало, Ж16 — два другі, ІІІ місце;

- Євгенія Магас, Ж16 – ІІ, ІІІ місця;

- Каріна Бойсюк, Ж16 — ІІІ місце;

- Марта Долинка, Ж12 — два треті місця;

- Михайло Єнкало, Ч12 – І місце;

- Олександр Федоровський, Ч16 — І місце.

Зі збірною працюють тренери Галина Строчук, Микола Якимечко, Олександр Козачинський, а також Микола Фодчук. 

За результатами змагань на чемпіонат Європи до складу збірної України зі спортивного орієнтування ввійшли Олександр Федоровський та Євгенія Магас. Ще раніше - Ігор Кирилишин, Каріна Федоровська Ольга Єнкало, Максим Барчук.

Таким чином шестеро калуських орієнтувальників представлятимуть України наприкінці червня на чемпіонаті Європи, який пройде в Польщі.

Серед ветеранів Олег Вінницький здобув «золото» на середній дистанції, а також два «срібла» — на довгій дистанції і спринті.

Серед аматорів Сергій Моспан здобув перше і третє місця, відповідно, у спринті і на середній дистанції. А Марк Моспан здобув перемогу на довгій дистанції серед новачків.

Результативним видався Чемпіонат України і для калушанина Назара Левицького, який посів ІІІ місце на дистанції «спринт» у «елітній» групі Ч-21. Із Назаром працює тренер Микола Коченюк. Приємно відзначити, що Назар – не чуючий спортсмен, змагався нарівні із чуючими.

Щиро вітаємо переможців, призерів, їхніх наставників.

Мають успіхи і калуські борці. Вихідними у Львові відбулась відкрита першість КЗ ЛОР «Львівського фахового коледжу з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2010-2011 років народження. Вихованки Калуської ДЮСШ тішать результатами, батьків, тренерів та наших захисників, які підтримують їх:

- Олена Тупичак здобула перше місце;

- Валерія Юрас посіла ІІІ місце. 

Тренер – Юрій Кірілов.

Вітаємо і гордимося високими досягненнями наших спортсменів і високим рівнем професіоналізму їхніх тренерів!

Інші новини