18o

Робоча нарада зі старостами Калуської громади

  • 2024.04.19 15:26
    • Старостинські округи
  • 96

Традиційна робоча нарада зі старостами під головуванням міського голови Андрія Найди за участю керівників структурних підрозділів Калуської міської ради відбулась 19 квітня. Розпочалася зустріч з інформації головного спеціаліста відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевіряючої роботи ГУ Пенсійного фонду в Івано-Франківській області Любомира Довжанського. Прагнучи спростувати поширений стереотип, ніби-то охорона праці потрібна лише керівнику або інженеру з охорони праці, виступаючий досить докладно розповів про весь алгоритм механізму розслідування нещасних випадків на виробництві, в установах та організаціях. Детально зупинився на змінах у чинному законодавстві щодо порядку розслідування нещасного випадку, звітності та документації. З 2023 року функції Фонду соціального страхування передані до Пенсійного фонду. Нещасні випадки на виробництвах продовжують трапляються, оскільки, на переконання Любомира Довжанського, люди не уважно читають та ігнорують інструкції з охорони праці, посадові інструкції, інструктажі. До війни у Калуші щороку на виробництвах фіксувалось близько 15 нещасних випадків, 10-12 випадків – у Долині. За 2023 рік в цілому Калуському районі трапилось 11 випадків, з них 7 смертельних; по області – 74 випадки (23 смертельні). Учасникам наради було роздано Пам’ятки з організації навчань з питань охорони праці на підприємстві.
Готуючись до Великодніх свят колективи закладів освіти, в кооперації з УЖКГ та Молодіжною радою, планують здійснити виїзд на берег Лімниці з метою прибирання та долучитися до інших акцій з благоустрою. І наводитимуть лад не лише на території свого навчального закладу, а й населеного пункту, у якому живуть. Наступного тижня на Калущині триватимуть районні етапи всеукраїнського проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» ще із двох видів змагань. Команда Калуського ліцею №10 із черлідингу виступатиме у Брошневі-Осаді. А в Калуші команда ліцею №6 виборюватиме звання сильнішої у спортивному орієнтуванні.
На наступну п’ятницю запланована робоча нарада з керівниками навчальних закладів – де планують обговорити план оптимізації у світлі нових документів, рекомендованих міністерством освіти.
На звернення Вістівського старости і громади села Бабин-Зарічний буде виготовлено і встановлено пам’ятний знак про розстріляних в роки Другої світової війни мешканців села.
На початку травня фахова група івано-франківських і львівських пошуковців з КП «Пам’ять» досліджуватиме з метою ексгумації місце захоронення Корякова у Боднарові та Гусєвої і Клюєвої у Підгірках. З аналогічною метою науковці мають намір дослідити і територію Пагорба Слави на Височанці.
Упродовж тижня КП «Калушавтодор», згрупувавши наявну техніку, працював у старостинських округах: Вістова, Боднарів, Мислів. КП «Міськсвітло» у Копанках дотягувало лінію, встановлювало нові світильни; також замінювали світильники в ряді інших сіл. Для вивезення сміття зі стихійних сміттєзвалищ і зібраного в результаті сільських толок буде надано автомобільну техніку ТОВ «Еко-Прикарпаття».
Керівники старостинських округів прозвітували про поточний стан справ, про роботи із благоустрою сіл, про волонтерську діяльність мешканців.

Інші новини