29o

Літо в самому розпалі, нагадуємо про основні правила безпечної поведінки на воді

  • 2024.07.17 11:11
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 20

Куди податися в спекотний літній день? Звісно на річку чи озеро. Але інколи приємний відпочинок може закінчитись негативними наслідками. Тому необхідно дотримуватись найпростіших правил поведінки на воді як для дорослих так і для дітей.

Ніколи не купайтеся в невідомому місці, перш ніж увійти в воду, обов’язково переконайтеся в тому, що вона чиста та не забутьте перевірити дно водойми, щоб раптом не натрапити на гостре каміння, гілки, тощо.

Обережно визначте глибину водойми в тому місці, де збираєтеся купатися, особливо у тих випадках, коли відпочиваєте з маленькими дітьми, або самі не вмієте плавати.

Не заходьте у воду глибше, ніж по пояс та ніколи не плавайте на одинці, якщо погано тримаєтесь на воді, а для дітей можете використати допоміжні засоби для безпеки на воді: жилети, нарукавники.

Якщо місце купання обгороджено буйками, ніколи не запливайте за них і не тримайтеся за них. Не плавайте на великі відстані поодинці, проти течії а також вночі.

Під час ігор у воді будьте уважні і обережні: уникайте занурень, так як в запалі гри ви ризикуєте сильно вдаритися об дно, не розрахувавши глибини чи наковтатися води. Не соромтеся кликати на допомогу в небезпечній ситуації, але ніколи не давайте хибних сигналів.

Завжди слідкуйте за дітьми, коли вони знаходяться біля води, не залишайте їх без нагляду.

Уникайте довготривалого перебування на сонці, особливо у обідню пору доби. 

Будьте обережними під час відпочинку та бережіть своє життя!

Інші новини