9o

Міський голова Андрій Найда побував із об’їздом на Домбровському кар’єрі

  • 2024.03.25 11:00
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 90

Ситуація на Домбровському кар’єрі — під контролем. Сьогодні, 25 березня, на об’єкті побували Калуський міський голова Андрій Найда, секретар міської ради Віктор Гільтайчук, заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Олег Тарбєєв.

«Аналізували поточну ситуацію там щодо підняття рівня води. Можемо стверджувати, що наразі загрози для навколишнього довкілля, життя і здоров’я наших мешканців немає. Також продивилися чи немає поривів у кар’єр зі сторони річки Сівка. Благо – не виявили», — зазначив за підсумками об’їзду Андрій Найда. 

Рівень води у кар’єрі постійно контролюють працівники управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради. Вони також регулярно здійснюють комплексний нагляд за станом об’єкту.

Продовжать моніторити і стан засоленості ґрунтів та просідання земної поверхні. На ці заходи у місцевому бюджеті передбачено 300 тис. гривень, ще майже 1,5 млн гривень очікують із державного.  

«Звичайно, що найкраще вирішення щодо запобігання ймовірної надзвичайної ситуації на нашому кар’єрі — відновлення виробництва калійних добрив, — підсумував Андрій Найда. — Минулого року наші запаси цих добрив були включені в перелік стратегічних запасів держави. Сподіваємося, що в 2024 році відбудеться аукціон на право видобутку цих надр. У відповідності – з’явиться потенційний інвестор, що розпочне роботу над видобутком калійних добрив. Така діяльність дозволить мінімізувати, або ж взагалі ліквідувати загрозу екологічного характеру».

Інші новини