20o

У Калуській громаді налагоджують братерство із фінським містом Лог’я

  • 2024.06.04 09:17
    • Громада
  • 90

Учора, 3 червня, відбулася онлайн зустріч міського голови Калуша Андрія Найди із віцемером фінського міста Лог’я Юхою-Пеккою Лемус. На зустрічі також були присутні Наталія Табачук, начальниця відділу координаційної роботи зі старостинськими округами, закупівель і комунікацій Калуської міської ради, і Тетяна Сеньків, заступниця начальника управління економічного розвитку міста - начальниця відділу підприємництва та грантів.

На зустрічі обговорили  пріоритетні напрямки співпраці. 

Спільними зусиллями громади можуть втілити ряд проєктів із поліпшення енергоефективності, розвитку бізнесу, культурної та комунальної галузей, молодіжної політики. Обговорили можливість відпочинку дітей із Калуської громади у місті Лог’я. 

«Я представив потенційним партнерам переваги Калуської громади, натомість фінська сторона окреслила свої. Одноголосно ми підтримали ідею й проєктів в онлайн-форматі: спілкування школярів наших громад для вивчення англійської мови, шахові онлайн-турніри, заходи, що демонстрували б культурні та історичні надбання наших міст і держав», — зазначив Андрій Найда.

У пошуку потенційних партнерів Калуській громаді допомагає Асоціація міст України у рамках проєкту «Мости довіри». Висловлюємо подяку Асоціації, зокерма, експертці проєкту Наталії Лазаренко, за налагоджену комунікацію із представниками муніципалітету Лог’я.

Дякуємо також народові Фінляндії за розуміння та підтримку українського народу в часі сьогодення. Сподіваємося, що братерство між Калушем і Лог’я стане для надійною платформою для втілення корисних і цікавих ініціатив.

Інші новини