15o

У центральній бібліотеці відбулася презентація книги Ольги Слоньовської

  • 2024.03.15 15:12
    • Громада
    • Культура
  • 65

Видатна поетеса, прозаїк, літературознавчиня, членкиня Національної спілки письменників України, професора кафедри української літератури Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника презентувала сьогодні, 15 березня, в Калуші нову збірку поезії «Шипшинове вино». Модераторкою зустрічі була народна депутатка України Оксана Савчук.

У невимушеній атмосфері, а на заході були присутні люди різних поколінь, а також міський голова Андрій Найда, заступниці міського голови Наталія Кінаш та Надія Гуш, авторка ділилися думками, занурюючись в минуле, зазираючи в майбутнє через призму творчості українських літераторів та власних спогадів.

Ольга Володимирівна розповіла, що до неї в особисті повідомлення написав військовослужбовець, який боронить українські землі від російської навали. Він поділився, що там, на фронті, дуже бракує їм слів про родину, кохання, звичайне мирне життя - як сонце встає, як вітер віє, як равлик повзає по плющу: «Тільки не пишіть про війну!» Книжка «Шипшинове вино» - складна: і про трагедії, які принесла війна, і про мирне життя. Син Ольги Володимирівни теж захищає Україну, і вона добре знає, як то чекати звістки від найріднішого…

Загалом, у творчому доробку поетеси – 70 книг, 25 посібників та підручників, монографії... «Такі зустрічі дуже важливі, - поділився Андрій Найда. - Це як арттерапія – допомагає справитися з власними переживаннями, отримати позитивні емоції. А книжки Ольги Слоньовської повинні бути в кожній бібліотеці». Тепер презентована книга буде й в особистій домашній бібліотеці міського голови з автографом авторки.

Оксана Савчук зазначила: «24 години на добу Ольга Володимирівна розповідала б цікаві історії про всіх з іменами, з цитатами, віршами, історичними деталями. Це тому, що вона постійно працює над собою. Людина може писати, людина може творити. Людина ніби й не літає, а крила має...» Оксана Василівна побажала, щоб всі, хто був присутній на зустрічі «вийшли з неї із позитивними емоціями та крилами». 

Зараз поетеса працює над щоденниками Степана Пушика. З нетерпінням будемо чекати в Калуській громаді нових зустрічей з видатною літераторкою.

Інші новини