19o

Сьогодні, 22 березня у приміщенні Калуського політехнічного фахового коледжу відкрили інтерактивні меморіальні дошки колишнім випускникам закладу, полеглим Героям Романові Мердуху і Зеновію Кінашу

  • 2024.03.22 16:03
    • Громада
  • 72

Роман Мердух, 1994 року народження, був мобілізованим у перші дні війни, в лютому 2022 року. З навчального центру поїхав на передову. Служив солдатом мінометного взводу 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Загинув 25 березня 2022 року від снайперської кулі у бою з окупантами під Харковом.

Зіновій Кінаш, 1971 року народження. Повернувся із-за кордону і відразу пішов у військкомат. Служив головним сержантом розвідувального взводу 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. 25 днів мужньо боровся з російськими окупантами. На фронті відзначив свій 51-й день народження. 31 березня 2022 року під Харковом ворожий снаряд забрав життя мужнього Захисника України.

Обоє Героїв поховані на Алеї Слави міського кладовища у Калуші. Обоє посмертно нагороджені орденом «За мужність» (3-го ступеня).

На вшануванні пам’яті Воїнів зустрілися їхні рідні, друзі, студенти й викладачі коледжу, небайдужі калушани.

Почесне право відкрити меморіальні дошки надали матерям загиблих: Вірі Мердух та Іванні Кінаш, директорові коледжу Петру Гринькевичу і заступниці міського голови Наталії Кінаш.

Освятив пам’ятні таблиці і змовив молитву священник УГКЦ о. Ігор Пришляк.

Вже 22 випускники Калуського політехнічного фахового коледжу полягли в боях за Україну. Присутні згадали їх поіменно і вшанували хвилиною мовчання та щирою молитвою. Інтерактивні меморіальні дошки полеглим на війні Героям – ініціатива громадської організації «Спогади крізь віки». Нагадаємо, що, відсканувавши QR-код на дошці, можна переглянути відео про життя і боротьбу загиблих Героїв.

 Вічна пам’ять полеглим Захисникам України!

Інші новини