12o

Представники калуської делегації в Німеччині зустрілися з українцями 

  • 2024.03.11 09:15
    • Громада
  • 88

Нещодавно, перебуваючи у м. Лар/Шварцвальд, представники калуської делегації завітали до українців, які, втікаючи від війни, опинилися в Німеччині. 

Міський голова Андрій Найда: «Це була надзвичайно зворушлива зустріч із відчуттям гіркоти. 

Адже в розмові, я зрозумів, як сильно вони хочуть повернутися до своїх домівок. Звісно, громада Лару прийняла їх як рідних. Але ж знаємо, що всюди добре, а вдома – найкраще. Підписання меморандуму про співпрацю між нашими містами для цих людей теж стало радісною подією. Вони навіть зазначили – історичною. Ми принагідно запросили їх у Калуську громаду. Завжди будемо раді бачити. Чекаємо кожного на рідній українській землі!» 

У Лар/Шварцвальд з початком повномасштабного вторгнення переїхали понад тисячу українців. Люди з різних областей та регіонів – Херсонщини, Луганщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Запоріжчини. 

Місцеві відразу простягнули їм руку допомоги. Адже це люди з великими, сповненими любові, серцями. Вони гуртуються в активній спільноті ГО "Gemeinsam Europa gestalten e.V.", яку очолюють п. Pirmin Styrnol, п. Angie Kovalenko. Волонтери підтримували і продовжують підтримувати український народ. Вони зробили все від себе можливе, щоб якомога ефективніше допомогти українцям. І в Німеччині, і в Україні. 

Самі ж біженці також долучаються до роботи організації. Спільно збирають гуманітарну допомогу, акумулюючи кошти із проведення різних ярмарків, концертів. 

Анжеліка Коваленко, до слова, теж українка - володіє бездоганною грою на піаніно, що стало надзвичайно дієвим способом для збору благодійних коштів. У результаті такої потужної роботи в Україну тоннами спрямовується надзвичайно потрібна допомога. Зокрема, у медичні заклади, для ВПО, людям, що проживають в регіонах, де ведуться бойові дії.

Калуська громада щиро вдячна ГО "Gemeinsam Europa gestalten e.V." за неймовірну підтримку, турботу й небайдужість.

Інші новини