18o

НЕБЕСНА СОТНЯ - ГЕРОЇ ХХІ СТОЛІТТЯ, ЩО ЗРОБИЛИ ПЕРШИЙ КРОК НАЗУСТРІЧ ВОЛІ

  • 2024.02.20 08:40
    • Громада
  • 162

Зима 2013-2014 років змінила хід історії. Озброївшись прагненням справедливості, об’єднавшись єдиною ідеєю - українці повстали.  

Протест тривалістю 94 дні – з 21 листопада 2013 до 22 лютого 2014 став символом пробудження свідомості української нації, незворотного шляху назустріч життю у вільній демократичній державі.

10 років тому на головному Майдані країни в унісон билися сотні сердець людей, які відстоювали гідність України, навідріз відмовляючись жити в умовах, прописаних тодішнім режимом. Саме ті події стали початком великої боротьби, яка продовжується сьогодні.

20 лютого 2014 року унаслідок кривавих розстрілів у середмісті столиці, загинула найбільша кількість активістів Майдану – 48. Серед них і наш калушанин Ігор Дмитрів. За увесь період Революції Гідності Україна втратила 107 вірних синів і дочок, семеро з яких прикарпатці.

НЕБЕСНА СОТНЯ – саме так ми звемо тих, хто відлетів від нас тієї кривавої зими. Вічна пам’ять полеглим. Сьогодні Україна продовжує боротьбу. Лави Небесного Війська, на жаль, щодня поповнюються. 

Біль втрати у душах українців ніколи не загоїться. Але пам’ять про наших Захисників, які поклали власне життя за свободу держави, дає нам сили рухатися далі. Доводити до кінця те, що було ними розпочато. Вистоїмо і переможемо. 

Будьмо гідними наших Героїв.

Інші новини