11o

ПІД ЧАС ВЕЛИКОГО ПРЕСТУРУ МЕДІЙНИКИ ВІДВІДАЛИ СІМ ЛОКАЦІЙ У КАЛУСЬКІЙ ГРОМАДІ

  • 2024.02.27 22:11
    • Громада
    • Медіацентр "КМТ"
    • Відео
  • 236

Сьогодні у Калуській громаді працювали представники регіональних і місцевих засобів масової інформації. Медійники «інспектували» життя громади в умовах воєнного тилу.

— Калуська громада – надійна тилова громада, — наголосив міський голова Андрій Найда. — Битву виграє армія, а війну – економіка. Тому ми активно підтримували ті підприємства, які релокували. У Калуській громаді від початку повномасштабного вторгнення росії розгорнули свої потужності 30 виробництв. Ми розуміли, що внутрішньо переміщені люди, які знайшли прихисток у Калуській громаді, теж потребуватимуть роботи. Пріоритетним напрямком залишається також допомога Захисникам. Калуська громада торік була однією з тих, в якої відсоток фінансування військового ПДФО на потреби захисників, їх родин і родин Героїв був один з найвищих в області.

Після спілкування з міським головою Андрієм Найдою гості відвідали низку цікавих об’єктів, які з’явилися у громаді за час повномасштабного вторгнення чи останнім часом активно розвиваються: 

- волонтерський хаб «Чисті серця Калуш»;

- комунальний заклад «Калуський геріатричний центр»;

- прихисток для внутрішньо переміщених осіб у Калуші;

- ТОВ «Олвуд»;

- відділення медичної реабілітації і фізичної терапії Калуської ЦРЛ;

- реабілітаційнй центр для військовослужбовців «4.5.0 Прикарпаття»;

- пекарня «Матусин хлібчик».

Престур став можливим завдяки ініціативі Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.

— Калуська територіальна громада є однією із найбільших громад в області. За два роки повномасштабної війни тут зуміли зосередити свою увагу над вирішенням проблем, що дозволило сьогодні ефективно забезпечувати функціонування закладів медицини, освіти, комунального господарства тощо та реагувати на виклики, які спричинила війна, — наголосив виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук. — Понад тисяча підприємств, які працюють у громаді, наповнюють бюджет як місцевий, так і державний, дають робочі місця, створюють інвестиційно привабливий клімат. Громада докладає максимум зусиль для забезпечення соціальних послуг і належної роботи закладів освіти й медицини, і ця синергія є потрібною для тилових регіонів».

Калуська громада — відкрита до нових ініціатив, які допоможуть спілкуватися, обмінюватися досвідом, шукати шляхи розвитку навіть у цей нелегкий час.

Гостям — подяка за увагу і плідну працю за висвітлення досягнень Калуської громади.

Івано-Франківське регіональне відділення Асоціації міст України

Інші новини