29o

КЕРІВНИЦЯ ВОКАЛЬНОЇ СТУДІЇ «ДУЕТ» ЛЕСЯ ЛАНИК ЗНЯЛА І ЗМОНТУВАЛА 25-Й АВТОРСЬКИЙ КЛІП

  • 2024.05.15 12:01
    • Громада
    • Культура
  • 81

Вихованці вокальної студії «Дует» і їхня керівниця Леся Ланик презентували кліп на пісню «Веснянка».

— Цю пісню ми із вихованцями готували до Великодня. Однак, зрозуміли, що хочемо зняти на неї ще і кліп. Мені дуже сподобалась мелодія. Я відразу уявила це у горах, на лоні природи, — розповідає Леся Ланик.

Пані Леся упродовж 21-го року відмінно навчає вокалу у студії «Дует», а вже майже п’ять років — сама знімає і монтує кліпи. Кліп на пісню «Веснянка» — уже 25-й у доробку відомої калушанки.

— Як і кожну справу, це треба любити. Знімання і монтаж відео — це дуже творчий процес. Часом продумую все до дрібниць, однак, обставини, атмосфера, настрій спонукають до нових ідей, — ділиться Леся Ланик. — Найбільше натхнення — це мої вихованці. Приємно, що перед камерою вони по-новому розкривають свої творчі здібності. Для них це — теж цінний досвід. 

Зараз Леся Ланик навчає вокалу 17 вихованців. Шістнадцять із них знялися у кліпі «Веснянка».

— Ми з вихованцями виїхали у гори. Упродовж кількох годин ми знімали на локаціях у Вигоді і Вишкові. Було дуже атмосферно. Я вдячна своїм вихованцям і їхнім батькам, які підтримали цю ідею, — каже Леся Ланик. — Гарному результатові посприяло і те, що до Великодня ми пошили нові костюми. Пояси у діток виготовлені зі старовинних вишитих рушників. Кожен — різний! Такі оригінальні автентичні речі надихають. Тому діти, наче, самі відчували, як мають поводитись у кадрі.

За словами Лесі Ланик, робота над кліпом тривала кілька днів. За якісний звукозапис вони щиро вдячні студії Андрія Сімківа, з яким співпрацюють уже тривалий час.

Зараз Леся Ланик складає творчі плани на літо. Каже: для вихованців спланує роботу так, щоб був часі для відпочинку, і для творчості.

Інші новини