11o

У Калуській громаді розпочали роботу над проєктуванням модульних котелень

  • 2024.02.26 19:32
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 196

«Будівництво модульних котелень у громаді - справа надважлива й необхідна. Адже невідомо як надалі буде функціонувати Калуська ТЕЦ. Маємо бути готові до всього», - поділився міський голова Андрій Найда.

У Калуській громаді активно розпочали роботу з проєктування котелень, яку планують завершити до середини поточного року. Тоді буде можливість приступити безпосередньо до їх будівництва. 

Міський голова Андрій Найда разом із заступником Богданом Білецьким та начальником управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради Юрієм Токаруком зустрілися в Івано-Франківську з представниками компанії, яка займається проєктними роботами. Детально обговорили деталі, розглянули кінцеві точки проєктування, надання експертиз, оцінки впливу на навколишнє середовище. Також відвідали одну з газових котелень, яка зараз на стадії будівництва, щоб чітко зрозуміти, яким чином відбувається процес її облаштування. 

У Калуській громаді планують встановити 10 котелень поруч із комунальними закладами, які наразі опалюються від ТЕЦ. Газові котельні будуватимуть біля високоповерхових забудов, а твердопаливні – низькоповерхових. 

На наступний тиждень міський голова планує в Івано-Франківську оглянути новозбудовані твердопаливні котельні. «Маємо бути чітко поінформовані в усіх процесах, щоб ця ініціатива успішно була зреалізована у нашій громаді», - наголосив Андрій Найда.

Інші новини