0o

Заступник міського голови Надія Гуш та начальник управління освіти Ірина Люклян взяли участь у четвертому регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування» (м.Львів)

  • 2021.11.13 20:33
    • Актуально
    • Освіта
  • 1107
 
13 листопада 2021 року у Львові за підтримки першої леді Олени Зеленської та Львівської обласної державної адміністрації відбувся четвертий регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування».У форумі взяли участь заступник міського голови Надія Гуш та начальник управління освіти Ірина Люклян.
  Захід пройшов в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування» та за підтримки Львівської обласної державної адміністрації. У форумі взяли участь:
☑ Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України;
☑ Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України;
☑ Владислава Магалецька, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів;
☑ Ольга Піщанська, голова Антимонопольного комітету України;
☑ Максим Козицький, голова Львівської ОДА;
☑ Василь Задворний, генеральний директор ДП «Прозорро»;
☑ Едем Адаманов, директор ДУ «Професійні закупівлі»;
☑ Євген Клопотенко, засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування (Cult Food)».
   Дискусійні панелі було присвячено темам безпечності та якості як основі реформи системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування.
   Під час форуму також відбулась презентація результатів Всеукраїнського дослідження «Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти».
Крім того, відбулася дискусія зі спікерами у форматі запитань-відповідей.
   В межах форуму проведено практичну панель – демонстрація можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі приготували обід в асортименті з восьми страв для 500 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.
   Учасниками форуму стали представники чотирьох областей: Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької.
   У форумі також взяли участь голови/заступники ОДА, директори департаментів (управлінь) освіти і науки, директори департаментів економічного розвитку, голови територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби, керівники територіальних управлінь Державної служби якості освіти цих областей тощо
Локація: «Арена Львів» м. Львів
Докладніше: bit.ly/3H28m3U
Інші новини