22o

Міський голова Андрій Найда оглянув озеро на вул. Рубчака

  • 2024.07.05 10:00
    • Громада
  • 59

Ситуація, що днями склалася з цим озером сколихнула громаду. Тож сьогодні міський голова Андрій Найда разом із заступником Богданом Білецьким та директором КП «Калушавтодор» Романом Скибіцьким навідалися сюди, щоб достеменно розібратися в цьому питанні.

– На цей момент вода в озері відповідає природньому рівню, – констатував А. Найда. – Цьому передувала робота працівників КП «Калушавтодор» над розчисткою канави до зливової каналізації. Комунальники витягнули звідти багато сміття, що не дозволяло надлишковій воді сходити з озера. Після виконаних робіт рівень води у водоймі знизився до природнього. Скоріше за все, що через це та теплу літню пору риба загинула. 

Сьогодні комунальники будуть працювати над очисткою озера, оскільки його засміченість величезна – і колеса, і сміття, яке туди тривалий час викидали мешканці, і ще повно всякого бруду, а також і риба, яка постраждала. Водойму приведуть до належного виду, щоб це місце стало гарною зоною для відпочинку, а не осередком проблем. 

– Надалі плануємо на прилеглій до водойми території облаштувати лавочки, зробити пішохідні доріжки, а щодо самого озера – будемо його зарибнювати, – зазначив Андрі Найда. – Погоджуюся, ситуація, що склалася – неприємна. Працюємо над тим, щоб її владнати.

Інші новини