24o

Народний дім села Пійло бере участь в обласному огляді-конкурсі клубних закладів у сільській місцевості

  • 2024.07.23 16:07
    • Громада
    • Культура
  • 25

23 липня в Народному домі села Пійло представниками обласної комісії, яку очолила Мирослава КОРНЕЛЮК - заступник начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА (ОВА) здійснено візит у даний заклад та ознайомлено з його культурно-дозвіллєвою діяльністю. 

Комісія оглянула оновлене приміщення Народного дому, зокрема глядацьку залу, де нещодавно завершено капітальний ремонт коштом місцевого бюджету. Також молодіжний простір з мінікінотеатром, як чудову локацію для дозвілля дітей села та молоді, створену у співпраці із грантодавцями. 

Зазначено, що велика увага у роботі закладу приділяється, національно-патріотичному вихованню, духовному відродженню, роботі із аматорством.

На громадських засадах, при закладі діє 5 аматорських колективів, загальною чисельністю 80 осіб. Зокрема, слід відзначити вокальний колектив аматорів сцени народного дому, який вже з успіхом взяв участь в обласному фестивалі та активно долучається до культурного життя громади. 

Заклад відчинений для волонтерства. Тут плетуть маскувальні сітки оборонцям, шиють і наповнюють медичні подушки для поранених бійців. 

Заступниця начальника управління культури, національностей та релігій міської ради Ольга Яковина та Леся Піцик, начальниця відділу культури, навчальних закладів, бібліотечної та музейної справи, проаналізували підсумки проведення міського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості. У ньому брали участь 16 НД Калуської громади. Переможцем став саме НД села Пійло та дали належну оцінку діяльності закладу і його керівнику - Миколі ІВАХНЮКУ. 

Староста Василь ХОМИЧ звернув увагу комісії на необхідності підтримки аматорства у селі та подав пропозицію розширити штат народного дому, зокрема, збільшити чисельність керівників колективів.

Інші новини